ÜLKE TEKSASA BENZEDİ…

Yayınlama: 20.09.2023
12
A+
A-

 

Gün geçmiyor ki, ülkede cinayetler işlenmesin..her gün cinayet, öldürme, şiddet olayları ile sarsılıyoruz. İzmir adliyesinin önünde iki grup arasında yaşanan silahlı çatışmada, lokantada silahlarla birbirini taradı.

Dört ölü iki yaralı. Üç gün  önce Batmanda Binatlı köyünde  17 yaşındaki genç iki  öz amcalarını tüfekle saldırdı   Bir ölü bir yaralı. Diyarbakır Bismil ilçesinde yaşanan vahşet hala hafızalarda .. iki ay önce buğday ekinin biçme aşamasına gelen ekinler yakıldı ekin sahipleri söndürmeye giderken arazi anlaşmasızlığı yüzünde Ateşi söndürmeye giden köylüleri otomatik silahlarla taranıyor. Dokuz ölü birkaç tane yaralı

İstanbul Esenler  ilçesinde iki gurup sopalarla bıçaklarla  bir birlerine saldırdı, beş yaralı daha dün Batman devlet hastanesinin önünde bir vatandaş silahla öldürüldü. Yazık günah değil mi. bir insanı öldürmek bütün insanları öldürmek gibidir. bu ilahı ikaza rağmen ne yazık ki hala öldürmelerin önüne geçilmiyorsa cehalet,  mal varlığın şımarıklığı ve en önemlisi  de Allah korkusu olmadığından dolayıdır.

Adaletin icra edildiği bina önünde hasımlar adliye çıkışı birbirlerini vuruyor. Öldürüyor. Neler oluyor memlekette. Demeden geçmiyor insan. Urfa’da ‘ Diyarbakır’da yakın zamanda olaylar yaşanıyor.ve daha isimlerini sayamadığı başka illerde bu cinayetler  işleniyor. Halkta  aşırı silahlanma, aşırı zenginlik, Aşırı Allah’ı tanımama, haksızlık, hukuksuzluğun olduğu  bir yerde Millette adaleti sokakta arar hale geldi.nasıl olsa bir kaç yıl hapiste yatar bir af ile çıkarım  düşüncesiyle bu olayları tetikliyor.. kadına şiddet hız kesmiyor. Ölen maktulun sahipleri ancak af ederse hapisten çıkabilir.   Devlet onu af  etmeye  yetkisi olmamalı.

Bir Müslüman ülkede bu kadar camilerin, imamların, diyanet görevlilerin var olması, minarelerin çok olduğu bir ülkede, dünyanın hiçbir İslam ülkesinde bulunmayan  bu kadar resmi maaşlı kadrolu  din görevlerin, imamların  müezzinlerin, ilahiyatçıların, imam hatip liselerin olması bu cinayetlerin, bu cehaletlerin… Yaşanması düşündürücüdür.

İslam  gerçek anlamda ya anlatılmıyor, gönüllere kalplere yansımıyor, Cuma günleri camiler tıklım tıklım dolu. Şu ayet her Cuma hutbesinin  sonunda imam  minberde cemaate  sesleniyor  ’’ Şüphesiz Allah, adaleti ,iyiliği  yapmayı akrabalara iyilik  etmeyi emreder, hayasızlığı , fenalığı ve haddi aşmayı yasak eder,  tutasınız  diye size öğüt  verir ‘’ (Nahl süresi ayet 90.) bu ayet bizler için  toplusal konularda barışın adaletin arabalar arası ilişkilerin olgun mümin özelliğini anlatıyor.

Aşırı derecede silahlanma  yanlıştır . Hükümet bu konuda duyarlı olmalı. Silah ruhsatları iptal edilmeli , ruhsatlı silaha izin  verilmemeli diye düşünüyorum. Kaçak silah bulunduran,  taşıyana  ağır  bir ceza verilmeli. Bakalım  o zaman silah taşıyabilecekler  mi. ABD Teksas eyaletinde de böyle aşırı silahlanma olunca gece sokağa çıkılamıyordu. Galiba bizler de ABD  Teksas  eyaletine benzeme yolundayız . Önlen alınmalı. Allah sonumuzu hayır etsin diyelim..

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.