TRAFİK SORUNU…

Yayınlama: 07.11.2023
53
A+
A-

 

Trafik olayları maalesef başlı başına büyük bir sorundur.Trafik sorunu  Aşırı hız, uykusuzluk, acele etmek gibi faktörleri sayabiliriz. Bu sorunların çözümü sonuçta şoförde biter. Şoförlerin tutum ve davranışına bağlıdır. hal ve harekatlarına bağlıdır. Trafik kurallara uyarsa şoförler ve yolcular  acı olaylarla sonuçlanmaz…

Kendini bilmez. Başkasını düşünmeyen bazı kesimler trafik olayların yaşanmasına sebep olmakta. Nice canların ölümüne, maddi hasarların yaşanmasına sebep olmaktalar. Sonuçta kendileri de ölüme gitmekte, ömür boyu sakat kalmasına, yaralanmasına  milyarlarca maddi hasara yol açmakta. Bu büyük bir vebaldir. Günahtır. Dikkat edilmesi gereken bir durumdur. Yolcularda şoförleri uyarmalı. Uymayanları uyarmalı…Buna uymayanlar nicelerin canı yakmıştır. Pişmanlık duymuştur. Kaza bir kere yaşanır onun için yaşamamak için çok dikkat etmek lazım.

Biz vatandaş olarak birbirimizi bu konuda aydınlatmalı. Birbirimizi dikkat etmeye çağırmalıyız. Bu trafik konusu İnsani ve İslam’ı bir konudur. Trafik levhaların her biri tecrübeye dayalı neticesinde. Belirlenmiştir. Her kural bir can kurtarır. Uymak gerekir.

Nice dostları bilirim trafik kazasında ömür boyu sakat kalmış, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuşlardır. ömür boyu unutulmayan bir acı…bizler de ’ Çok yazık oldu.’’  demekten başka yapacağımız bir şey yoktur. İşte bu duruma düşmemek için dikkat etmek gerekir.

Mal şımarıklığı, gençlik sarhoşluğu, düşünmeden araç kullanmak,  babasından kalma sözüm ona serserice araç sürmek neticesi ölümle biten bir vaka yaşanır. Bunu yapan pişman oluyor ama iş işten geçtikten sonra son pişmanlık fayda vermez. sonuçta dizini dövmek ,  başını duvara vurmak fayda getirmiyor. Sonu hep hüsranla biten bir pişmanlık. Bazen bakıyorum da bazı insanlar araç kullanırken hiddetle, şiddetle, öfkeyle gaza basıyor. Başkasından intikam alırcasına araç başına geçiyorlar. Hiç kaza olmayacakmış gibi sürüyorlar.

Karşına çocuk, hasta, engelli veya bir hayvan  çıkabilir. Şehir içinde aşırı  hız ölüm getirir. Beş dakika geç veya erkenden ulaşırsın gideceğin yere.  dünya işleri bitmiyor. Sonu gelmiyor. Niceleri dünyayı sırtına yüklediler bitiremeden dünya onları sırt üstü yatırdı … ölüm onları bu dünyadan kopardı .‘’ Acele eden ecele gider.’’ derler ya, aynen öyle direksiyonun başına geçtiğin zaman kendin kaderini  belirliyorsun. O iradenle ortaya çıkar.

Malına, makamına, servetine lüks arabana güvenme, bir gün sevdin şeyden  onlardan ayrılacaksın. Makam, mevki,zenginlik kabir kapınsa kadardır. Mal sahibi, mülk sahibi, hani bunun ilk sahibi, malda yalan mülk de yalan var sende biraz oyalan diyor şair. Elbette ki dünyada lazım.  Ahret için de hazırlı olmak gerekir. Dünyadan el etek çekmek yoktur. Konu şu,  dünya süsü ve hayatı bizi aldatmamalı. Aşırı olmamak lazım.

Konumuz trafikti. Trafikte aşırı gitmek, aşır uyumak, yemek, aşırı düşmanlık, aşırı sevmek, haddi aşmak, aşırıya gitmek, aşırı israf, aşırı olmak yanlıştır. Her şeyin aşırısı hata getirir. bunun neticesi pişmanlıktır. Bu konuda dikkatinizi çekmek için bugünkü yazımı buna ayırdım…

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.