O bir Batman sevdalısıydı

Yayınlama: 05.03.2024
256
A+
A-

Açıkçası; ‘insanoğlu elindeki değeri kaybedene dek neye sahip olduğunu bilmez.’ Yaşamın hakikatini anlamak için bu son derece güzel bir cümle. Çoğu zaman, hayatımızın rutininde kayboluruz ve sahip olduğumuz değerlerin kıymetini fark etmeyiz. Ancak, bir şeyleri veya birilerini kaybettikten sonra, onların ne kadar önemli ve değerli olduklarını anlayabiliriz.

Ataullah Hamidi ağabeyim, amcam, dayım, arkadaşım, dostum, büyüğüm, medar-ı iftiharımız, canımız, çiğerimiz işte böyle bir insan ve değerimizdi. O’nu kaybettikten sonra değerini daha çok anladık.

Güzel yürekli insan gerçekten seni çok ama çok arayacağız ve özleyeceğiz.

Arkanda akıtılan her gözyaşının büyük değeri var. Cenazeden, taziye evine kadar hep Hamidi ailesi ile birlikte olduk. Onlara bu hüzün dolu günlerinde biraz olsun omuz vermiş isek ne mutlu bizlere…

Batmanda istisnasız hangi aile olursa olsun aile bireylerinin birine veya birkaçına mutlaka faydası olan Ataullah Hamidi ağabeyim, iki Belediye Başkanlığı ve üç dönem Milletvekilliği döneminde kendine, ailesine ve Batmanlılara asla ve asla leke getirmedi. 40 yıllık siyasi yaşamında hep dik durdu, cesurca girişimleri vardı, ufku, öngörüsü çok genişti, Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı hizmetler ve yatırımlar hala konuşuluyor. Derme çatma bir belediye binasından, çamurundan, tozundan Batmanı kurtarıp modern kent olmanın temellerini atan hizmet aşkı ile iki dönem başarılı Belediyecilik örneği göstererek, tüm Türkiye de adından söz ettirmesini bilmişti. Gelmiş geçmiş tüm Belediye Başkanlarından çok daha başarılı hizmetleri oldu.

1990 yılında Batman İl statüsüne alınırken ağabeyi Kudbettin Hamidi Milletvekili idi. Elele vererek Batman’ı İl yapmayı başardılar. Milletvekilliği döneminde de başta istihdam olmak üzere büyük başarılara imza atmasını bildi.

Ataullah Hamidi, kapısını herkese ardına kadar açmış başarılı bir politikacıydı. 7/24 telefonu açıktı, herkesin derdine derman olmak için adeta çırpınıyordu. Umarım Ataullah ağabeyim bugünkü siyasetçilere de örnek olur.

Taziye ziyareti inanılmaz kalabalığa sahne oldu. Yurdun dört bir yanından gelen sevenleri büyük izdihama neden oldu. Taziyeye gelen herkes samimi gözyaşları ile Ataullah Hamidi’ye veda etti. Gerçekten herkesin gözünde büyük bir samimiyet ışığı vardı. Bu sevgi her şeye bedeldi…

Hamidi ailesinin, çocuklarının, kardeş ve ağabeylerinin, misafirlerle tek-tek ilgilenmesi büyük samimiyet örneği göstermeleri Ataullah Hamidi’den kalan saygı ve içtenlik mirasının bir tezahürüydü…

Gerçekten içimiz acıyor, zamansız bir şekilde aramızdan ayrılan Hamidi’ye ölüm gerçekten de yakışmadı. Son yolculuğunda kendisine olan görevimizi en iyi bir şekilde yerine getirmeye çalışacağız. O’na herhangi bir hakkımız varsa helal-i hoş olsun. Keşke kendisi ile helalleşe bilseydim. Her Batmanlı gibi üzerimizde hakkı var. Adım gibi biliyorum Oda herkese halkının helal etmiştir. Çünkü o merhamet, şefkat ve hoşgörü dolu bir insandı.

Mukadderat seni bizden ayırdı Ataullah ağabeyim…

Ama şunu bilki: seni asla ve asla unutmayacağız.

Sen bir Batman sevdalısıydın son anlarında bile Batman ve Batmanlılara hizmet için çaba içerisinde oldun.

Allah mekanını Cennet-i âli yapsın.

Seni asla ve asla unutmayacağız güzel ve mümtaz insan…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.