GAZZE ATEŞ ALTINDA…

Yayınlama: 02.11.2023
17
A+
A-

Filistin ve İsrail savaşı tüm şiddetiyle vahşice, acımasızca devam ediyor. İsrail Gazze ’yi abluka altına almış hedef gözetmeksizin Filistinlileri kadın, çocuk, sevil demeden hedef göstermeden katlediyor. Allah için Türkiye hariç hiçbir dünya devleti sesini çıkarmıyor.

Türkiye cumhurbaşkanımız sayın Erdoğan üç gündür on beş devlet başkanları  ve başbakan düzeyinde görüşüyor. Yoğun bir telefon diplomasisini yapıyor.. Dış işleri Bakanımız sayın Hakan Fidan öyle bütün dünyayı ayağa kaldırıyorlar. Barış adımlar atılmalı , ateşe benzinle gidilmemeli, itidale davet ediliyor. Savaşanın kazanı yoktur. Sulh ve barışta hayır vardır  diyor. Hiçbir Arap devletleri seslerini çıkarmıyorlar, sadece her iki tarafa itidal çağrısı yapılıyor.İsrailli yetkililer , akar yakıt  yok, elektrik yok, gıda yok, su yok resmen ölüme terk edilmiş iki küsur milyon  Filistinli insan.

Yıllardır türlü işkenceler, baskılar, ceza evlerinde tutuklu Filistinlilere İsrail  bu zulümleri koca dünyanın gözü önünde yapıyor. Savaş suçu  işliyor İsrail. Sivilleri katlediyor. Gece gündüz uçaklarla Gazze’yi bombalıyor.Gazze ateş altında, Gazee yanıyor. ABD ,AB , İngiltere ve daha sayamadığım bazı devletler İsraillerle beraberiz diyorlar. Hıristiyan ve Yahudilerden kafirlerden dost olmaz. Onlar birbirlerinin dostlarıdır.Kırk yıldır Ülkemizi AB liğine almıyorlar. Neden, çünkü onlar Hıristiyan, onlar gavur. İnançta , öf ve adetlerimizle  biz ayrıyız. Onlar gibi olamayız. Biz Müslüman’ız. ayrıyız onlardan.

ABD Ne yazık ki,Afganistan’da, Irakta, Suriye’de On binlerce Müslümanların katilidir. Bugün çıkıyor diyor ki, silah mühimmatla İsrail’in arkasındayım , yanındayım diyor. Yardımlarımız yola çıkmıştır diyor. Burada sormadan edemiyoruz,  nerede dünya  insan hakları,? nerede Birleşmiş milletler topluluğu,?  Nerede barış için çabalayan STK  hepsi yalan . ABD ve AB devletlerin çıkarı nerede varsa oradalar. Ukrayna Rus savaşında ABD hiç barış adı altında bir adım ifade etmemiştir. Hep savaşı  körüklemiş, ateşe benzinle gitmiştir.

Biz onlardan daha insancılız, onlardan daha çok insan haklarına saygılıyız. Türkiye üzerine düşen görevi tarafsız bir şekilde yaptı yapıyor. Rusya’ya ,Ukrayna’ya hep tarafsızlığımızı göstermişiz., gıda koridoru konusu Afrika’ya, Avrupa’ya gitmesini sağlamışız.Bu konuda hep Türkiye sağlamıştır.dünyaya örnek bir tutum sergilemişiz. Bu işler kolay olmuyor.

Şimdi Filistin halkı için aynı duyarlılığı, ayni tutumu yapıyoruz  ve yapmaktayız.Çok insan öldü öldürüldü, bizim inancımıza göre Müslümanlar şehit,  yaralılar gazi  hükmündedir.Zulümle öldürülüyorlar acımasız bir şekilde şehit ediliyor. Yerinden yurdundan evinden göç etmeye mecbur bırakılıyor..Bir iki gündür bugüne kadar 150 bin insan evinden edinmiş göçmen statüsüne düştüler. Böyle bir  barbarlık nerede görülmüştür.

İsrail  mülteci kampını vuracak kadar barbar bir millettir. Gücünü ABD ve AB devletlerinden alıyor. Neden,  çünkü kafir kafirin dostudur. Onlar birbirinin dostudur. Asla Müslüman’ı dost bilmezler.böyle bilmek lazım…

Bize düşen Filistinli kardeşlerimize dua etmek. Allah’tan yardım dilemek.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.