2023 YILIN ARDINDAN…

Yayınlama: 01.01.2024
21
A+
A-

Hüzünlü bir yıl daha  geride bıraktık. Hayrıyla şerriyle bir yılı daha  geçti ömrümüzden. Gençler bir yıl daha ihtiyarladı. İhtiyarlar bir yıl daha kabre yaklaştı. Bu ilahi bir kanundur. Sunnetüllah bunu gerektiriyor. Aylar, yıllar,  günler ve  saatler birbirini kovalıyor. Hep insanın ömründen bitmekte. Tükenmekte. İnsan adım -adım kabir çukuruna  doğru gitmekte. Ey insanoğlu dünyanın aldatıcı cazibesine aldanma.dünyanın malına i, servetine güvenme ,bir gün seni sırt üstü yatıran var. Yalnız başına toprağın ağrına düşeceğiz.

2023 yılı unutulmaz acılarla geçirdik.  Şubatta gördüğümüz acı deprem. Eli bin  insanımızı kaybettik. Dostları, akrabaları acılarla kaybettik. Şehit mertebesine ulaştılar. Allah bir daha böyle acı felaketlerle bizi, milletimizi sınamasın. Yaşatmasın. on bir ilimizi deprem vurdu. Acı kayıplar verdik.  50 bin insanımız bir gecede vefat ettiler. Yüz bin insanımız yaralandı. Sakat kaldı.

Ardından kuzey Irakta terörden şehit haberleri  gelmeye başladı.Terör  sebebiyle yüreğimiz yandı.  Türkiye’nin  yüreğini yandı. Gerçi  ateş düştü yeri yakar.  Ama  sadece şehit aileleri değil, bütün ülke üzüldü, yüreği yandı. Milletçe acı duyduk. 2023 yılında İsrail Filistin savaş katliama dönüştü. Bütün dünyanın gözü önünde  İsrail terör devleti  Gazzede Filistin’de soykırım yaptı. Bugün itibarı ile 105 gazeteci  öldürüldü. İkinci dünya savaşında bu kadar basın mensubu öldürülmemiştir. Bugün haberlerde ifade edildiği gibi Filstin’de, Gazzede  20 bin 320 insan katledilmiştir. Yüz bin den fazla insan  binaların enkazı altında , bir o kadarı yaralı var..Göz göre göre kiliseleri, camileri vuruyor. Harabeye dönüştürüyor. Kimse sesini çıkarmıyor. Bu zalimane katliamları, soykırımları ABD emperyalizmin desteği ile yapmakta. İsrail’de öldürülen askerlerin  İntikamını  çocuk ve kadınlardan alıyor. Sivil halktan alıyor. Seksen gündür en modern teknolojik imkana sahip uçakları ile hedef gözemeksizin sivilleri vuruyor.Fosfor bombaları kullanıyor. Katliam ve soykırım yapıyor.

Evet ne yazık ki modern çağda 2023 yılında bu vahşetler yaşandı ve yaşanıyor…. Rusya ve Ukrayna savaşında  binlerce insan öldü öldürüldü. Avrupa ve ABD  emperyalistleri savaşan ülkeye Ukrayna ya silah  sattılar. Silahlar veriyor.  Barışçıl adımlar atılmıyor. Barış adına hiçbir adım atılmamışlar. Ülkeleri birbirine savaştırırlar insanlarını öldürmeye sebep olmuşlar. Bu adalet mi, bu vahşetler hak hukuk , insan haklarına sığar mı.

2023 yılında ülkeler aşırı silahlanmaya gidildi. Bu silahlanma  bir hak arama değil daha çok gelişmemek için  ülkelere hakimiyet kurmak, daha çok insan öldürmeye yönelik ve emperyalizmin hakimiyeti fakir  ve gelişmemiş ülkelere hagomanyasını  sağlamaktır. Dünya ülkeleri eğer silahlanmaya harcanan paraların  yüzde bir oranda kısıtlamaya  gidilse aç ve  sefil insan kalmazdı. Fakat ne yazık ki , öyle olmadığını silaha, mühimmata  paralar harcanmakta, terörü bu fakir ülkelere ihraç etmekte olduğunu görüyoruz..

2024 yılına girerken savaşsız, katliamsız , huzur dolu bir dünya dileğiyle, özellikle ülkemizin huzur barış  ve kardeşli dolu müreffeh bir dünya yolunda olması dileğimle hayırlara vesile olmasını diliyorum…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.