TEKRAR BİR ARADAYIZ…

Yayınlama: 25.09.2023
76
A+
A-

Değerli okurlarım uzun bir aradan sonra tekrar bir araya geldik.. Bazı olaylar beni yazmaktan alıkoydu. Çok ciddi  bir takım rahatsızlıklar  geçirdim. Hastanede yatmam, yoğun bakıma alınmam, havaların aşırı sıcaklığı kalp ve  gönül rahatsızlığım beni ne yazık ki, yazmaktan alıkoydu. Altı ay gibi uzun bir  ayrılıktan sonra sizinle baş başa olmam beni çok  sevindirdi.

Sağ olsun değerli iluh devlet hastanemizin  dahiliye bölümü iki pırlanta doktorlarıma sonsuz teşekkür ediyorum çok iyi alaka ve  ilgi göstermeleri  hastalığımı atlattım. Gerçekten Batman bu konuda şanslı çok iyi doktorlarımız var. Hastalara karşı tutumları gayet fedakara ne çalışmaları, hastalara son derece ilgi göstermeleri takdire şayan hocalarımız var. Allah devlete millete zeval vermesin. Hakkıyla görevini yapan tüm memurlarımıza  saygılarımı şahsım adında arz ediyorum..

Sekiz gün yoğun bakımda kaldım sağlık memurları, hemşireler doktorlar gözlemlediği kadarı ile özel hastaneyi aratmadılar. mesleklerin hakkını veriyorlardı. Bir hasta geldiği zaman                                          sanki babaları gelmiş,  hasta imiş gibi alaka, ilgi gösteriyorlardı. Sağ olsunlar, var olsunlar.

Bir musibet bin nasihatten daha  iyidir derler. İnsan hastalanınca sağlığın kıymetini bilin.ibret almak istersen hastanelere gidin bakın sağlıklı bir nefes almaya hasret insanları görürsünüz. uğramak lazım.  Hayatın değerini bilmek için mezarlıklara uğramak lazım. Fakir olunmadan zenginliğin kıymetini bilmek lazım. Malımızla varlığımızla  hayırlar işlenmeli. Fakir ve yoksulları gözetmek lazım.

Yazmak bir tutkudur. Memleketini ,milletini seven bir insan doyarsız kalmamalı. Bazı konularda duyarlı olmak lazım. Olayları gazete yoluyla toplumu aydınlatmak, bilinçlendirmek  rehber olmak öncü olmak gerekiyor. basın yayın yoluyla müspet hareket ederek  lazım.

Beş altı aydır çok önemli olaylar yaşandı. Toplum olarak Milet vekili ve cumhur başkanlığı  seçimi yaşadık . dalgalı, fırtınalı ve heyecanlı bir seçim oldu. Ardından önü alınmayan hayat pahallığı yaşadık hala yaşıyoruz. Göçmen sorunu ülke olarak hala yaşıyoruz.Sel felaketi, mal ,can kabı bizi derin üzüntülere sevk etti, deprem hala  hafızalarda elli bin insanımızı kaybettik. Dünya Ülkemiz içinyardım seferberliği  başlattı. Ülke vatandaşları dünyanın her tarafından tırlarla yardım elini uzattılar. Müthiş bir yardım kampanyası yapıldı. Ardından hükümet gecesini gündüzüne katarak kalıcı konutları yapımında seferber oldu.

Depremzedelerin ah-u figanları  hala kulaklarda silinmeyen feryatlar acılar , yarım kalan hayat hikayeleri  Dünyada eşi benzeri görülmeyen bu depremi milletçe acılarını feryadını yüreğimizde hala hissediyoruz. Kolay değil on bir il, koca apartmanlar yıkıldı yerle bir oldu. Ne canlar enkazlar  altında kaldı. Hayatları söndü  bir gecede. Vefat edenlere Yüce Allah rahmet etsin. Yaralılara da Allahtan şifalar dilerim. Depremle vefat edenler şehitlik derecesinde ölüyorlar. Yaralılarda gazi, kaybedilen malları da sadaka hükmündedir  …

Sevgili okurlarım haddi aşmamak, şımarmamak  gerekiyor. Mal, zenginlik , servet  varlığı bizi Allah’ı  unutulanlardan etmemeli , Allah’a isyan ettirmemeli …. Şu ölümlü dünya bizi aldatmamalı…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.