PAZAR GÜNÜ SEÇİME GİDİYORUZ.

Yayınlama: 27.03.2024
21
A+
A-

Yerel yöneticilerimizi seçmek için pazar günü ülke olarak sandık başına gideceğiz. Öncelikle bu seçimin bize,  memleketimize, ülkemize ve  milletimize  hayırlara vesile olmasını dilerim. Hür irademizle inşallah sandığa gideceğiz.  demokratik ülkeler gibi seçimle yöneticilerimize seçeriz… Demokratik ülkeler sandıkla idarecilerini seçerler . seçilen  yöneticiler kanun ve yasalarla halkı yönetirler. Milletlerini bu anlayışla ötekileştirmeden  sevk ve idare ederler.

Seçim bir hizmet yarışı anlayışı ile düşünmek lazım. Demokratik haklarını hür iradeleri ile seçimle belirler. Bu seçimlerin kavgaya, şiddete baş vurmadan demokrat hakkını kullanarak sandığa gitmeli. Sandık görevlilerine her hangi  bir müdahaleye mahal verilmemeli. Özellikle sözüm ona bazı muhtar adayların sert tutumları geçen seçimde dikkatlerden kaçmadı. Böyle bir yanlışa gidilmemeli. Kargaşaya , şiddete mahal vermemeli. Nahoş olayların yaşanmamasına dikkat etmek lazım…

Sonuçta bu bir seçimdir.  Sandık kurulmuş, oy pusulaları kapalı bölümde seçmen mühürlüyor, zarfın içine koyarak oyunu sandığa bırakarak evine gidiyor. Her  partiden görevliler mevcut onların gözetimi altında yapılmakta. Millet kime oy vereceğini kendileri bilir. Gönüllerinde ne geçiyorlar ona mührünü vuracaktır. İradeye saygı göstermek, verilen karara saygılı olmak olgun insanların işidir.

İyi hatırlıyorum geçen yıllarda  bazı illerde muhtar seçiminde sandık başında üç dört insanın öldürüldüğünü haberlerde duyduk… Bu cehaletin göstergesidir. Cahil ve aciz insanlar karaktersiz insanlar silaha baş vurur…bu olayların yaşanmaması için oyunu kullanan hemen sandık başını terk etmeli, laf gevezeliğine yer verilmemeli….

Her mahalleden en az beş muhtar aday var. Mesela sağlık mahallesinde on üç aday var. Rekabet şimdiden kızışmış .Muhtar olmak için can atıyorlar. Maaş veriliyor, en az asgari ücret seviyesinde, bir silah veriliyor. Bir ara şehir içi dolmuşların üniversite hattı verilmişti. Bu  avantajlar az şeyler değil. Dolayısıyla muhtarlık revaçta.

Belediye seçimi, il genel meclis üyeleri  aday seçimi, belediye meclis üyeleri seçimi bunlarda hizmet anlayışı ile kendilerini göstermeli. Bu millet hizmet bekler. Batmanın dağ gibi sorunlarını çözümü içi, kardeşlik, barış, dostluk anlayışı ile yola çıkmalılar. Kim şehrimize taş üstüne taş koymuşsa Allah razı olsun demek gerekir. Adaylar hepsi Batmanlı ve bu şehrin,  bu bölgenin çocuklarıdır. Eser bırakmak için hizmet yapmak için gayret edilmeli o zaman milletin takdirini kazanırlar. Seçilirler diye düşünüyorum…

Seçime katılım yüksek seviyede tutalım , katılımı sağlayalım.   Seçimimizi yaparken iyi  düşünerek kime ne için verdiğimizi bilelim. Dürüst sağlam, anlayışı sahibi bir aday empati duyan adaylara oyumuzu kullanmayı bilelim. Huzur için kardeşlik havası içinde seçimimizi bayram havası içinde yapalım. Bize yakışan da budur.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.