Rektör Demir Uluslararası Teknoloji ve Yazılım Zirvesi’ne katıldı

TÜYAFED Yazılımcılar Federasyonu’nun Teknolojinin Dönüştürücü Gücü ve İhracat Fırsatları başlığı ile 2 Mart’ta İstanbul’da düzenlediği “Uluslararası Teknoloji ve Yazılım Zirvesi” Elite World Florya Kongre Merkezinde gerçekleştirildi.

Rektör Demir Uluslararası Teknoloji ve Yazılım Zirvesi’ne katıldı
Yayınlama: 04.03.2024
20
A+
A-

İstanbul Valisi yanı sıra TOBB, TBD ve İTO gibi kurum ve kuruluşların yöneticilerinin katıldığı etkinliğe TÜYAFED Başkanı Mustafa Çalış’ın davetiyle katılım sağlayan Üniversite Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, çok başarılı buldukları bu etkinliğin ilgili paydaşları bir araya getirmesi anlamında önemli bir rol üstlendiğini ve bilişim teknolojilerinin tüm yönleri ile ele alındığı panel ve seminerlerin yapılabilecek çalışmalara ışık tuttuğunu ifade etti.

REKTÖR DEMİR HEYETLE BİR ARAYA GELDİ

TÜYAFED Başkanı Mustafa Çalış, TBD Başkanı Rahmi Aktepe ve TOBB Türkiye Yazılım Konseyi Başkanı Ertan Barut ile bire bir görüşmeler yapan Rektör Demir, Batman’da ve bölgede bilişim teknolojileri ve yazılım alanlarında yapılabilecek iş birlikleri, düzenlenebilecek eğitim programları ve Bilişim Festivali’ne katkılar konusunda fikir alış verişinde bulundu. Bu görüşmelerin somut proje çıktılarının önümüzdeki süreçte yapılacak çalışmalarla kendini göstereceğini söyleyen Rektör Demir, Üniversitenin bilişim teknolojileri konusunda kendine edindiği misyon ve Batman’a biçtiği vizyon ile çok önemli bir rol üstlendiğini dile getirdi.

DİJİTALLEŞME VE YAPAY ZEKÂNIN ÖNEMİNE DEĞİNDİ

Yapay Zeka, Siber Güvenlik, Blokzincir Teknolojileri ile gelen hayatın her alanındaki dijital dönüşümün Toplum 5.0, başka bir deyişle ”süper akıllı toplum” yaratmada dijitalleşme ve yapay zekânın toplumsal yaşamdaki etkilerinin artırılması çalışmalarında bölgede öncü kurum olma rolünü en iyi şekilde yerine getirmesi için çok çalıştıklarını belirtti.  Bu sürecin toplumsal yaşam üzerindeki etkilerini de göz önünde bulunduran oldukça geniş ve derin bir bakış açısına sahip olduklarını, bu bakış açısının da dayanak noktasının teknolojik yenilikleri topluma en verimli şekilde entegre etmek, toplumsal sorunlara çözüm üretmek ve teknolojiyi insanların çıkarları doğrultusunda kullanarak toplumun refah seviyesini yükseltmek için gerekli farkındalık çalışmalarını yapmak, eğitim imkanları ve üretim araçlarını kitlelere sağlamak olduğunu ifade etti. Bu bağlamda, Bilişim Festivali (IFEST2024) ile bu ideallerini gerçekleştirmek ve edindikleri misyonu bir adım ileri taşıyabilmek için yoğun bir çaba harcadıklarını dile getirdi. “Bilişim Festivali bu konuda vizyonumuzun dışa vurumudur” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.