Turan’dan kredi faiz artışlarına tepki

Halkbank esnaf ve sanatkârların kullandığı borcu devam eden kredilerde faiz oranını yükseltmesi nedeniyle Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan tepkisini dile getirerek kararın ivedi bir şekilde gözden geçirilmesi dile getirdi.

Turan’dan kredi faiz artışlarına tepki
Yayınlama: 16.05.2024
7
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, esnaflara ucuz kredi sağlayan Esnaf Kefalet kredi Kooperatiflerinden kullanılan kredi faiz oranlarına zam geldi. Faiz oranları %7,5’tan 30’lara artışını büyük üzüntü ile karşıladıklarını ifade eden Batman Şoförler Odası Başkanı Cemil Turan “Yıllarca her türlü ekonomik buhranda en çok etkilenen Esnaf ve Sanatkârlarımızın son dönemlerde pandemi döviz dalgalanmaları ekonomik kriz derken belini doğrultamamakta ve ancak krediler ile ayakta duran küçük esnafımıza yapılan bu uygulamanın ivedilikle gözden geçirilerek yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir” dedi.

“ESNAFA AĞIR YÜK OLACAK”

Başkan Turan “Her ne kadar kullandırılan krediler değişken faizli kredi olarak verilmiş olsa da bu uygulama %7,5’ten % 30’a yükselttirilmesi esnafımızın üstüne ağır bir yük olarak getirmektedir. Bu faiz yükünün altından Esnaf ve Sanatkârlarımızın kesinlikle bu durumun altından kalkamayacağını özellikle belirtmek isteriz. Bizler Esnaf teşkilatları için ülke ekonomisine yön veren önemli unsurları oluşturmaktayız. Ancak yapılan bu haksız uygulamanın bir an evvel durdurularak kullandırılmış kredilere uygulanan faiz oranlarının mevcut kullandırılmış oranlarda tutulması hususunda yetkililerden destek bekliyor, verilen bu kararın yeniden gözden geçirilmesini talep ediyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.