Çiftçiler 6 TL fiyat biçilen Mısır için eylem yapacak

Çiftçiler 6 TL fiyat biçilen Mısır için eylem yapacak
Yayınlama: 23.08.2023
138
A+
A-

Batman’lı çiftçiler 24 Ağustos 2023 tarihinde TMO önünde büyük bir eyleme düzenleyecek. 100’lerce aracında katılacağı eylemde TMO’nun Mısır alım fiyatı protosto edilecek. Erköklü köyünden de çok sayıda çiftçi eyleme katılacak.Çiftçilerin fiyatı protesto etme eylemi sabah saatlerinde aşlayacak.
Öte yandan bugünde Batmanlı mısır ekimi yapan çiftçiler, geçen sene 5 bin 700 olarak belirlenen mısır fiyatlarının bu yıl 6 bin lira olarak belirlenmesi kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını belirterek Batman Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)  önünde eylem yaptı.

ÇİFTÇİ ZORDA

Boş arazide traktör ve biçerdöverlerini düzen Batmanlı çiftçiler, açıklanan rakamın maliyetlerini bile çıkartmadığına dikkat çekerek eylem yaptı.
Açıklanan mısır alım fiyatına tepki gösteren Batmanlı çiftçiler “TMO tarafından bize mısır alımı için bir fiyat belirlendi. 6 bin diye bir fiyat açıklandı. Yalnız bizim gider maliyetimiz dediğimiz 7 bin 500’ün üzeridir. Tabi bu bizi çok etkiliyor. Yalnız bu tek bizi etkilemiyor. Bütün Batman halkını etkiliyor. Çiftçi adam oğlunu evlendirecek, gidecek mobilya alacak, beyaz eşya alacak, altın alacak, düğün yapacak. Yalnız tek çiftçiyi mağdur etmediler. Bütün Batman halkını mağdur ettiler. Giderin çok altında bir fiyat belirlediler. Biz bunun için toplandık. Devletimizden yeni bir fiyat bekliyoruz” dedi.

 

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.