AnasayfaMedya, SiyasetTİP Milletvekili Sera Kadıgil, Kozluk’taki Cinsel İstismar Davasını TBMM Gündemine Taşıdı
TİP Milletvekili Sera Kadıgil, Kozluk’taki Cinsel İstismar Davasını TBMM Gündemine Taşıdı
TİP Milletvekili Sera Kadıgil, Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan S.Ş’nin evinin önünde iple asılı bulunmasının ardından açılan cinsel istismar davasının takipsizlik kararı ile sonlandırılmasını TBMM gündemine taşıdı. Kadıgil, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a bir soru önergesi vererek, duruma dikkat çekti.
TİP Milletvekili Sera Kadıgil, Batman’ın Kozluk ilçesinde yaşayan S.Ş’nin evinin önünde iple asılı bulunmasının ardından açılan cinsel istismar davasının takipsizlik kararı ile sonlandırılmasını TBMM gündemine taşıdı. Kadıgil, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a bir soru önergesi vererek, duruma dikkat çekti.
Kadıgil, “Kutsal aile” anlayışıyla dayatılan sistemde çocukların fiziksel, duygusal ve cinsel istismara uğradığını belirtti. Takipsizlik kararı verilen davanın faillerinin, tıpkı Narin vakasında olduğu gibi AKP milletvekillerine yakın isimler olduğunu vurguladı ve bu durumun adalet sistemine olan güveni sarstığını ifade etti.
Kadıgil, “Adaletiniz failler AKP milletvekiline yakın olunca daha neleri görmezden gelecek?” diyerek, çocukları koruyamayan bu sistemin Narin ve Sıla gibi vakaların faili olduğunu belirtti. “Bir çocuğu daha vermeyeceğiz. Davanın takipçisi olacağız,” diyerek sözlerine son verdi.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Batman İl Başkanı Şehmus Yılmaz, kentin bazı mahallelerinde altyapı, doğalgaz ve yol-kaldırım hizmetlerinin eksikliğine dikkat çekti.
Yeniden Refah Partisi Batman İl Başkanı Ziyaülhak Yamaç, partilerinden istifa eden Beşiri Belediye Başkanı Alpaslan Karabulut ve Balpınar Belediye Başkanı İmadeddin Ekmiş hakkında açıklamalarda bulundu.
Yeniden Refah Partisi Sason belediye Başkan Adayı Mesut Baz, “Seçim sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada desteğimizi sürdüreceğiz” dedi.
Saadet Partisi Merkez İlçe Yönetimi, yeni seçilen İlçe Başkanı Eyüp Can Çiftçi liderliğinde, Başkan Salih Direkin’in yönettiği Bağımsız Öz Belediye İş Sendikasını ziyaret etti. Ziyaret, Petrol İş Merkezi'ndeki sendika bürosunda samimi bir atmosferde gerçekleşti.
Saadet Partisi Gercüş adayı Şehmuz Dilzan Ekmen’in Bağlarbaşı Mahallesi Kazım Koyuncu Caddesinde faaliyet gösteren Seçim Koordinasyon Merkezi dualarla açıldı.