Batman’da 1.705 çölyak hastası var

 “Çölyak Hastalarına Destek Projesi” kapsamında Batman Belediyesi tarafında yapılacak ‘Glütensiz Unlu Mamulleri Fırını ve Kafe’nin lansmanı yapıldı.

Batman’da 1.705 çölyak hastası var
Yayınlama: 24.01.2024
24
A+
A-

Çamlıtepe Mahallesi’nde bulunan Jiyan parkı içinde yapılacak olan fırının lansmanına Val Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp’in yanı sıra Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, kamu kurum yöneticileri, STK ve siyasi parti temsilcileri, çölyak hastaları ve aileleri katıldı.

ÇÖLYAK HASTALARINA FIRIN VE CAFE HİZMETİ

Vali Canalp, Sosyal Belediyecilikte, Batman Belediyesi’nin tek rakibi yine Batman Belediyesi olduğunu belirterek, “Çölyak hastalarına yönelik yapmış olduğumuz bu fırın ve kafe Türkiye’de tek değil. Biz bunu hizmete koyduğumuz zaman Batman Belediyesi olarak bu hizmeti tek veren belediye değiliz ama gene az sayıdaki belediyelerden kendisi bu hizmeti bizzat üreten belediyelerden biriyiz. Türkiye’de 154 bin çölyak hastası var, Batman’da da 1.705 kayıtlı hastamız var. Bu tesis bittiği zaman iki şey olacak. Bir tanesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza her ay 10 adet glütensiz ekmek ve 17 glütensiz değişik ürünü kendilerinden paket halinde ücretsiz bir şekilde ücretsiz vereceğiz. Aynı şekilde glütensiz ürün ihtiyacı olan maddi durumu iyi olan vatandaşlarımızda gelip buradan bu glütensiz17 çeşit ürününü hem de ekmeği kendileri buradan temin etme imkânı kavuşacaklar.”  Konuşmanın ardından Batman Belediyesi tarafından hazırlanan glütensiz gıda kolileri Çölyak hastalarına verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.