Kırmızı ete zam Yağmuru

Her on günde bir zam geliyor Son bir yılda et fiyatları üç katına çıktı, fiyatlardaki yükseliş halen sürüyor, 10 günde bir zam geliyor maalesef, Bayram sonrası büyükbaş dana etine bir kez daha zam yapıldı. Kasaplarda artık 500 liranın altında dana eti bulmak çok zor.

Kırmızı ete zam Yağmuru
Yayınlama: 17.04.2024
40
A+
A-

Hem kasaplara hem de üreticilere göre fiyatlardaki artışı sadece enflasyonla açıklamak mümkün değil. Geçen yıldan bu yana üçe katlayan et fiyatlarındaki yükseliş sürüyor. Kasap’tan Kasap’a fiyatlar değişse de 500 liranın altında kemiksiz dana eti ve kuşbaşı bulmak artık çok zor.

KIRMIZI ET YEMEK ARTIK HAYAL OLUYOR

Bazı ürünlerin kilosu ise 500 liranın çok üstünde satılıyor. Batman Kasaplar Derneği Başkanı Mehmet Ali Rüzgar “Son 15 günde kırmızı dana etine iki defa zam geldi. Bayram öncesi ve Bayram sonrası dana etine yüzde 10 gibi bir zam geldi. Son bir yılda ise yüzde üç yüze yakın bir zam geldi ve eyer ciddi bir müdahale edilmese bu zamlar devam edecek gibi görünüyor. Fiyatlardaki artışın birçok nedeni var. En önemli nedeni ise Tarım Bakanlığının ve Bakanlığın bünyesinde çalışan müdürlüklerin hiçbir konuda Hayvancılık konusunda bilgi sahibi olmadıklarını ve Halkın faydasına bir politika yürütmedikleri açıkça görünüyor ve Acilen bu kadroların bir an evvel değişmeleri gerekir; Halkın faydasına halkın çıkarlarını gözeten kadroların iş başına gelmeleri gerekir.

ET FİYATLARINA DUR DİYECEK KİMSE YOK MU?

Enflasyonla birlikte, maliyetlerin artmaması buna rağmen fiyatların arması manidardır, geçen sene arpa kg fiyatı 7.5 TL iken bu sene ise sadece 2 TL artış göstererek sadece 9.5 TL oldu, buna rağmen kırmızı dana etine yapılan zamlar manidardır. Kasapların diğer bir iddiası da tekelleşme nedeniyle fiyatların artmasıdır. Belli başlı illerdeki büyük işletmeler kırmızı et fiyatını tırmandırıyorlar. Bu işin öncülüğünü yapan 5-6 firma var. Bu firmalar, fiyatı yüksek göstererek insanları beklentiye sokuyor. Bu, gerçek üreticinin de zararına yapılan bir olaydır. Ve en ilginç olanı da Bakanlık bu firmaları bildiği halde müdahale etmemesi kafalarda soru işareti bırakıyor maalesef. Batman kasapları Derneği olarak yapılan bu ani zamlardan rahatsız olduğumuzu kamuoyuna bildiriyoruz.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.