İyi ki varsın; Şah Mar

Yayınlama: 12.05.2024
58
A+
A-

İlimizde ki ekonomik gelişim hızı son günlerde biraz düşse de kendi öz kaynakları ile ayakta durabilen ilimiz ekonomisine büyük katkılar sağlayan iş insanlarımız var.

Parakende satış hizmetinde öncü olabilecek büyük bir firmadan sizlere söz etmek istiyorum; Bu firma Batman’ın bağrından çıkmış, dişi-tırnağı ile bir yerlere gelebilirmiş ve marka olmuş “Şah Mar”ın ta kendisi…

Bir şube ile başlayıp, 11 şubesini önümüzdeki günlerde açacak olan Şah-Mar 6 kardeşin omuz-omuza vererek kurdukları büyük bir market zinciri.

Şirket yönetim kurulu başkanı M. Şah Taşkıran, yönetim kurulu üyeleri ise; Edip, Serdar, Ramazan, Yunus, Eyyüp ve Bünyamin Taşkıran kardeşlerden oluşuyor.

Mükemmel sayılabilecek bir yönetim anlayışları var. Başta saygı ve hürmet olmak üzere, kalite, hizmet, ucuzluk ve dürüstlüğü esas alan bir anlayış…

Bununu hiç bir market zincirinde göremezsiniz. Ayrıca evlere hizmet ve servis dahi var.

800’e yakın çalışanın tamamı aynı üslup ile hizmet vermekte. Hangi çalışana bakarsanız bakın alçak gönüllü ve saygılı. Sanki bunlara özel eğitim veriliyor gibi. Türkiye’nin hiç bir marketinde bu denli çalışkan ve saygılı personele rastlayamazsınız. Bence bu özellik çok önemli ve halkın büyük bir bölümünün Şah Mar’ı tercih etmesinin nedenlerinden bir de bu…

Kalite, hizmet, saygı, hürmet ve ucuzluk birleşince başarı da ister istemez geliyor. Bravo demek sanırım bu firmaya lüks olmaz.

Bir diğer önemli hizmet ise; ünlü mamüller, tatlı ve günlük ekmek üretimi. Merkez şubede kurulu bulan taş fırında ihtiyaca göre ünlü mamüller üretiliyor.

Evet Şah Mar saydığımız bu hizmetlerle yetinmiyor. Beşiri Kıra Dağı eteklerinde büyük bir çiftlik kurarak, burada, domates, biber, salatalık, patlıcan ve yeşil sebze yetiştiriliciği de yapıyor. Yine bu alanda beyaz et ve ürünleri için de büyük bir tavuk çiftliği projesi önümüzdeki günlerde hayata geçirilecek.

Batmanlıların daha ucuz sebze ve meyve yemeleri için de Mersin Toptancılar Sitesi’nde bir irtibat bürosu açtılar. Buradan kendilerine ait nakliye kamyonları ile Batmanlı hemşehrilerine birinci elden daha ucuz sebze ve meyve satışı imkanı sundular. Bu konuda başarılı olduklarını da söylemek sanırım biz basın mensuplarının da vazifesi.

Batmanlıların genelde tercih ettiği Şah Mar Batman’ın bir marka değeri oldu. Bu konuda Taşkıran kardeşleri yürekten kutlamak gerek. İlimize bu denli hizmet edip, ekonomik gelişime katkı sunmak öyle kolay sayılabilecek bir iş değil.

Taşkıran kardeşler gece-gündüz demeden dürüst bir biçimde çalıştı ve başarı ipini göğüsleyerek Batman’ın yüzakı olmayı başardılar. Kendilerini bir kez daha tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.

İYİ Kİ VARSINIZ…

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.