Koca yürekli ‘Ape Süleyman’ın ardından

Yayınlama: 04.06.2024
52
A+
A-

Memleketini insanlarıni seven eşitliği savunan, barışı, kardeşliği her şeyden üstün tutan, halkı için canını vermekten bile tereddüt etmeyen, fedakar, koca yürekli bir insandı ape Süleyman. Ape süleyman  yeri asla doldurulamayacak özelliklere sahipti.  Hayatta iken bıraktığı  örnek izler herkes tarafından biliniyor. Topluma mal olmuş bu değer,  koca çınar  ve yiğit insan  hiç bir zaman unutulmayacak.

Yakın bir tarihte kaybettiğimiz nam-ı  diğer Ape Süleyman (Süleyman Özdemir) bu coğrafyada yaşamış en büyük kanaat önderlerimizden bir idi. Gerçekten de hepimiz için büyük bir kayıptır.

Bölgemizin dev aşiretlerinden olan Raman aşiretinin liderinden Ape Süleyman, merhum Salih, Selim, Sadi, Sofi ile Sıtkı ve Batman eski Belediye Başkanı Sabri Özdemir’in babalarıydı. Yetiştirdiği her bir evladı bölgemizin huzuru, barışı, mutluluğu için büyük mücadeleler verdiler ve vermeye devam ediyorlar. Hatta bu uğurda canlarını vermekten bile en ufak tereddütleri olmadı. Onlar gerçekten de çok ama çok özel insanlardı. Bu fedakar insanların Babaları olmak bile şereflerin en güzeli ve en onurlusuydu.

Üç evladını ebediyete uğurlarken gösterdiği dirayet ve ayaklarının üzerinde titremeden durması inancının ne denli büyük olduğunun göstergesiydi.

Ape Süleyman; (Süleyman Amca)  yerini kimse dolduramaz.   Tüm övgülere layık bir liderdin, toprağın bol olsun…

Son nefesine kadar mazlum, ezilmiş, kimliği için yıllardır büyük bedeller ödeyen, halkı için mücadele etmiş ve büyük bedeller ödemiş bir insanı saygıyla anıyoruz..  Ape Süleyman gerçekten de  barış ve kardeşlik için halkının sembolleşmiş bir ismi idi bu halk gerçekten O’na çok şey borçlu.

Böylesi insanlar bir daha zor gelir.

Kendisini tanıyan herkes ondan razıydı. Bir çok husumeti, kan davasını barış ile sonuçlandırmıştı.

Hitabeti, duruşu, heybeti, adil ve merhametli oluşu kendisine farklı bir duruş kazandırıyordu.

Yeri geldiğinde halkı için elini masaya vurmasını da biliyordu. Nice baskı ve sindirme çabalarına da maruz kalmış ama asla ve asla kimseye boyun eğmemişti. Sadece ve sadece halkının mutlu, huzurlu ve barış içinde kardeşçe, özgürce yaşaması istiyordu. Ömrü boyunca bu uğurda çaba gösterdi.

Ape Süleyman her şeyden önce bir baba ve her bireyi örnek olacak bir ailenin reisiydi. O’nun da duyguları, göz yaşları vardı. Ama onun gözlerinden süzülen her damlada bir emek, bir fedakarlık, bir dirayet, adalet ve kuvvet vardı. O yıkılmayan gölgesi çok büyük kocaman bir çınardı.

Mezarında rahat uyu Ape Süleyman, geride bıraktığın manevi miras halkın için en değerli hediyendir.

Huzur içinde uyu değerli insan, öbür dünyada kavuştuğun canından çok sevdiğin evlatlarına da selam söyle, onları unutmadığımızı da söyle ve onlara bir barış elçisini , koca yürekli insanı diğer aleme uğurlarken yaşadığımız üzüntüyü ve hüznü de anlat.

Oxir be  mirovê delal…

Oxir be koca yürekli insan; Ape Süleyman…

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.