“Halkın büyük iradesiyle belediye yönetimine gelmek istiyoruz”

“Halkın büyük iradesiyle belediye yönetimine gelmek istiyoruz”
Yayınlama: 18.11.2023
73
A+
A-

HEDEP Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan, yere seçimlerde HEDEP’in adaylarına destek isteyerek Ezici bir üstünlükle belediyelerde halk iradesiyle yönetime gelmek istediklerinin altını çizdi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, bugün de Batman’da halkla bir araya geldi. Bakırhan ve beraberindekiler kent girişindeki Sipan Petrol’de coşkuyla karşılandı. Ardından Eş Genel Başkan Bakırhan konvoy eşliğinde HEDEP Batman il binası önüne geçti.

Gençlerin yoğun katılım gösterdiği halk buluşmasında Bakırhan, gençleri de özellikle selamlayarak, “Bugün burada sizlerle birlikte olmaktan onur duyuyorum. Batman, bu topraklarda sistemin bütün yönelimlerine rağmen onurluca ayakta duran siz değerli arkadaşlarımızın kentidir” dedi.

Konuşmasının devamında Çok önemli süreçlerden geçildiğini dile getiren Bakırhan, şunları söyledi: yerel seçimlerde HEDEP’in adaylarına destek istedi. Ezici bir üstünlükle belediyelerde halk iradesiyle yönetime gelmek istediklerini belirten Bakırhan, Kürt Halkına yönelik gelişen ötekileştirme politikalarını da sert bir dille eleştirdi.

“ikinci yüzyıl demokratik olsun”

Bakırhan konuşmasında “İstiyoruz ki ikinci yüzyıl demokratik olsun Kürdün hakları tanınsın, Kürt meselesi çözülsün. İstiyoruz ki bu ülkede bir daha canlar toprağa düşmesin, bir daha katliamlar olmasın, irademize kayyım atanmasın. Batman’dan iktidara sesleniyoruz: İkinci yüzyılda yeni bir yüzyıl olsun istiyorsanız, demokrasi olsun istiyorsanız o zaman Kürt meselesini çözmek zorundasınız. Kürt meselesini çözmek kolaydır. Kürt halkının muhatap olarak gösterdiği Sayın Öcalan İmralı Cezaevindedir. Kürt meselesinin çözüm yeri de adresi de bellidir. Kürt halkının irade olarak gördüğü ve çözüm anlayışına güvendiği Sayın Öcalan’dır.”dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.