DEM Parti’de ön seçim heyecanı

DEM Partisi, belediye başkanı, belediye meclisi ve il genel meclisi adaylarını netleştirmek için yapılan ön seçimde adaylar arasında kıyasıya bir seçim yaşandı.

DEM Parti’de ön seçim heyecanı
Advert
Yayınlama: 14.01.2024
96
A+
A-

ADAYLARI DELEGELER BELİRLİYOR…

Batman’da gerçekleştirilen ilk ön seçimde Batman Belediyesi Eş Başkanlığı için DEM Parti’nin halk oylamasında Mehdi Öztüzün 691, Ozan Ferhat Ataca 408, Mustafa Mesut Tekik 264, Mehmet Demir ise 151 oy aldı. Aynı seçimde Gülistan Sönük 817, Gurbet Doğan ise 437 oy aldı. İlk ön seçimde ilk ikiye giren Mehdi Öztüzün, Ozan Ferhat Ataca, Gülistan Sönük ve Gurbet Doğan ikinci turda delegelerin karşısına yeniden çıktı.

GERCÜŞ VE BEŞİRİ ADAYLARI NETLEŞTİ…

Delegeler, belediye başkan adayları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerini belirlemek için ilçelerde de oy kullandı. Gercüş ilçesinde gerçekleşen oy kullanımında Yılmaz Arslan, Gercüş Belediye Eş Başkan adayı oldu. Beşiri’de Mehmet Akif Akın delege oylarıyla seçilirken, kadın eş başkan atama usulü ile seçilecek. Kozluk’ta erkeklerde Mehmet Raşit Haşimi ve Nizam Arzık, kadınlarda Nazime Avcı ve Hülya Öztekin ikinci tur için yarışacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.