Gerçüş’te operasyon sonrası çıkan yangın büyüyor

Batman’ın Gerçüş ilçesine bağlı Dereiçi köyü kırsalında başlatılan askeri operasyon sonrası çıkan yangına müdahale edilemezken, bölgeye girişine izin verilmeyen DEM Parti Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, köylerde can ve mal kaybına dair bilgi alamadıklarını söyledi.

Gerçüş’te operasyon sonrası çıkan yangın büyüyor
Reklam Bloğu
Yayınlama: 23.06.2024
171
A+
A-

Oduncu, yangına müdahale konusunda ekiplerin yetersiz olduğunu sahadaki ekiplerin de devam eden operasyon nedeniyle sıkıntı yaşadıklarını aktardı.

ODUNCU BÖLGEYE GİTTİ

Yangının yerleşim yerlerine sıçradığı haberinin duyulmasının ardından Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (Dem Parti) Batman Milletvekili Zeynep Oduncu da bölgeye hareket etti.  Ancak valiliğin yasak kararı gerekçe gösterilerek Oduncu’nun bölgeye girişi de engellendi.

ODUNCU ‘BÖLGEDEKİ CAN VE MAL KAYBINA DAİR BİLGİ ALINAMIYOR’

Engelleme sonrası açıklama yapan Oduncu, şunları söyledi: “Dünden bu yana geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edilen alanda yoğun bir bombardıman yapılmaktadır. Bombardıman sonrası bölgede çıkan yangın saatlerdir devam etmektedir. Yangınla birlikte özellikle yasak ilan edilen köylerden can ve mal kaybına dair de herhangi bir bilgi alamıyoruz. Öte yandan yangına müdahale konusunda ekipler yetersiz olmakla birlikte var olan ekipler de yasak gerekçe gösterilerek etkili bir müdahale yapamaktadır.” Oduncu, Mazıdağ ve Çınar’da 14 kişinin yaşamını yitirdiği yangın faciasını anımsatarak gerekli tedbir ve önlemlerin alınması için yetkililere çağrıda bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.