CMK Avukatlık Ücret Tarifesi Meclis’e taşındı

CHP’nin avukat kökenli vekili Mahmut Tanal, CMK kapsamında zorunlu müdafilik görevi üstlenen avukatlara ödenen görevlendirme ücretinin düşük olmasını, CMK avukatlık ücret tarifesinde sadaka düzeyinde artış olmasını Meclis gündemine taşıdı.

CMK Avukatlık Ücret Tarifesi Meclis’e taşındı
Advert
Yayınlama: 23.01.2024
11
A+
A-

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Ceza Muhakemesi Kanunu kapsamında zorunlu müdafilik görevi üstlenen avukatlara ödenen görevlendirme ücretinin düşük olmasını, Meclis gündemine taşıdı. Tanal, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sundu. Önerge metninde, 13 Ocak 2024 tarihinde Resmî Gazete’de Ceza Muhakemesi Kanunu Gereğince Görevlendirilen Müdafi ve Vekillere Yapılacak Ödemelere İlişkin 2024 Yılı Tarifesi yayımlandığını hatırlatan Tanal, artış oranının düşüklüğüne dikkat çekerek, söz konusu artış neticesinde müdafilere ödenen ücretlerin harcanan emek ve mesaiye göre bir hayli düşük olduğunu vurguladı.

HARCANAN EMEK VE MESAİYE GÖRE BİR HAYLİ DÜŞÜK

CHP’li Tanal, önerge metninde, “Tarih boyunca kutsal bir görev üstlenen ve savunmayı temsil eden avukatlar, günümüz ekonomik koşulları neticesinde mesleğin onuru ile bağdaşmayan bir yaşam sürmeye mahkûm edilmişlerdir. Zorunlu müdafilik müessesesi, her ne kadar gönüllülük esasına dayansa da bu kapsamda görevlendirme amacıyla gönüllü olan vekillerin ekseriyetle mesleğe yeni başlayan ve ekonomik yönden zor şartlar altında mesleklerini icra eden avukatlar olduğu hususu, tarifenin belirlenmesinde gözetilmemiştir” değerlendirmesini yaptı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.