Çifte Bayram….

Yayınlama: 05.04.2024
41
A+
A-

Ramazan ayı boyunca ihya ettiğimiz oruç ibadetinin sonuna geldik ve bugün bayram…
Aslına bakarsanız bugün sadece bir bayramı kutlamıyoruz. 31 Mart seçimlerinin de bir demokrasi bayramı olduğunu söyleyebiliriz, bu nedenle çifte bayram kutlamanın mutluluğu içindeyiz.
Ülke olarak önemli bir seçimi daha geride bıraktık. Seçimler halkın hür iradesini sandığa yansıtması ve kendini yönetecek siyasileri seçme biçimidir. Bu da demokrasinin olmazsa olmazlarındandır.
Herkes huzur ve güven içinde büyük bir gönül rahatlığı ile sandığa giderek, oyunu kullandı ve sandıklar açılınca bizleri yöneten siyasiler için önemli mesajlar ortaya çıktı. Bu mesajlar anlaşıldı mı? Bilmem ama halk öylesine önemli karar verdi ki; “bak kardeşim eğer kendinize çeki-düzen vermezseniz gelecek seçimlerde sizi nasıl başa getirdiysek alaşağı etmesini de biliriz!” Dedi.
Toplumu uysal sanan, kendisini alternatifsiz gören, güç zehirlenmesi yaşayan iktidar, bu seçimde açıkça ters köşe olmuştur. Her türlü güç, imkan, para ve argümanların kullanılmasına rağmen ikinci parti olmak büyük bir yenilgidir. Eğer bundan ders çıkarılırsa amenna tersi uygulamalar ise büyük bir hezimet olabilir. Biraz da Sarayın dışında neler oluyor diye bakmak gerek. 200 bin troll ordusu bile sizi kurtaramadı…
EMEKLİ FAKTÖRÜ
16 milyon emeklinin bulunduğu ülkemizde 3 milyon emekli 30 bin TL’nin üzerinde maaş alırken, 13 milyon emekliyi 10 bin TL’ye mahkum ettiniz, gelen tepkilere de kulak tıkadınız, ne oldu? Emekli sabırla sandığı bekledi ve son golünü uzatmalarda attı! Helal olsun kardeşim gençlerin yapamadığını emekli vatandaşımız yaptı ve; “ben daha ölmedim” dedi…
HAYAT PAHALLILIĞI
Son iki yıldır yaşanan hayat pahallığı ve yüksek enflasyon ülkede 10 kez devalüasyon yaşanmasına neden oldu. Zengin daha zengin fakir daha fakir oldu ve fakir sayısı arttı. Peki bu neden oldu? Herkes bir şey söylüyor. Ben de şunu söylüyorum; sadece 6 ay yolsuzlukların önüne geçin, ülke ekonomik refahı yakalayacaktır. Hazine neden boşaldı? Herkes biraz azıcık ucundan götürdü (!) acı son kaçınılmaz oldu!
ESNAF, ÜRETİCİ KAN AĞLIYOR!
Ekonomide çöküntü olunca esnaf ve üretici de nasibini almış oldu.
Alım gücü düşünce esnaf, üretim maliyetleri de (ham madde, elektrik, doğalgaz, mazot, işçilik, SGK prim ücretleri, vergi) artınca üretici büyük ekonomik sıkıntılar içine girdi ve iflaslar peş-peşe geldi.
Anlatacağımız gidişat o kadar da iyi değil. Allah sonumuzu hayretsin.
VAN, “ONE MİNUTE” DEDİ
Van meselesine gelince… Uyduruk bir gerekçe sonrasında İl Seçim Kurulunun aldığı bir kararla yüzde 55 oy alan DEM partisine mazbata verilmeyip, Ak Parti adayına verildi. Van halkı ne yaptı; “One Minute” (bir dakika) dedi ve eylemden gelen gücünü kullanarak, direndi akabinde ise hatadan dönüldü. İşte halk hür iradesine sahip çıktığında bazı dengeleri değiştirebiliyor…
Evet… Daha çok mesele varda başka güne bırakalım.
Biz ülkemizi seviyoruz ve memleketimize, huzur, refah, barış gelmesini istiyoruz. Bu uğurda ne gerekiyorsa da yapacağımıza söz veriyoruz.
En iyi bayramlara….

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 3 Yorum
  1. İsmail Mert dedi ki:

    Nimet bey bence sizin gibi iki gazeteci daha cesurca gerçekleri yazabilse memlekete demokrasi gelir. Tebrikler

  2. Veysi gül dedi ki:

    Sayın yazar tebrikler. Ellerine yüreğine sağlık.
    Çok iyi tespitleriniz var Allah çalanların belasını versin.

  3. Hülya Çelik dedi ki:

    Nimet bey süper bir yazı seni kutluyor ve bu yazınım kendine yazar diyenlere örnek olmasını bekliyorum