Batman’a lojistik kent kuruluyor

Batman’a lojistik kent kuruluyor
Advert
Yayınlama: 09.11.2023
89
A+
A-

Vali Ekrem Canalp, Valiliğin koordinesinde Batman Organize Sanayi Bölge (OSB) Müdürlüğü tarafından düzenlenen kahvaltı programında ilimizde farklı sektörlerde üretim yapan sanayicilerle bir araya geldi.  TPAO Kristal Parkta düzenlenen programa kurum müdürlerinin yanı sıra OSB Başkan Vekili Vecdin Nasıroğlu, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Oda başkanları ile çok sayıda sanayici de katıldı.

Vali Canalp “Batman’ın gelecek vadeden gelecek ehemmiyetli vizyon projelerden bir tanesi olacak, O da lojistik kent. Batman’ın da bölgenin de en önemli ihtiyaçlarından bir tanesidir. Lojistik kenti kurduğumuz zaman, bütün bölgenin lojistik merkezin de gene inşallah Batman’a taşımış olacağız. Merkez Batman olacak.”

 JEOTERMAL KAYNAKLAR SERACILIKTA KULLANILACAK

Vali Canlap; “Başka bir konumuz daha var o da, Sera OSB ya da sera ihtisas alanları. Bunular ilgili de geçen hafta jeotermal kaynaklarla ilgili Batman’da bir çalıştay yaptık. Bu jeotermal kaynağımızı, jeotermal turizm anlamında kullanıyoruz. Bunun hem çeşitliliğini hem de sayısını, potansiyelini artırabilirsek, kuracağımız sera kentler de Batman’ın tarımsal anlamındaki potansiyelini patlatacaktır.”

‘OSB’LER ÇEVRE DOSTU OLACAK’

Batman Çayı kenarına yapılması planlanan OSB’lerin çayı kirleteceğine ilişkin kamuoyunda yapılan eleştirilere de cevap veren Vali Canalp, yeni kurulacak OSB’lerin çevre dostu OSB’ler olduğunu, Batman çayına hiçbir şekilde atık bırakılmayacağını, ayrıca yeni alanların tarımsal alan ve mera arazisi olmadığının altını çizdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.