“Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali”, ‘100 Yılın Aşı Bin Yılın Kardeşliği’

“Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali”, ‘100 Yılın Aşı Bin Yılın Kardeşliği’
Advert
Yayınlama: 24.11.2023
140
A+
A-
Valimiz Ekrem Canalp ve eşi Dr. Ayten Canalp, Valiliğimiz ve Batman Belediyesinin işbirliğiyle  ‘100 Yılın Aşı Bin Yılın Kardeşliği’ mottosuyla düzenlenen ‘Batman Gastronomi ve Kültür Sanat Festivali’ni ziyaret ettiler.
Bu yıl ilki düzenlenen festivalde; her bölgemizden yedi şehrimizin lezzet ve el sanatları Batmanlılara buluşturuluyor. Valimiz, Türkiye’nin dört bir tarafından bir birbirinden lezzetli yemeklerin ve Batman il merkezi ile ilçelerinin yöresel lezzetlerinin sergilendiği stantları tek tek ziyaret ederek, katılımcılarla bir süre sohbet etti ve ikram edilen lezzetleri tattı.
Ziyaret sırasında festival hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Valimiz, “Festivalimizin bir ilke sözü var; ‘100 Yılın Aşı Bin Yılın Kardeşliği’,  Türkiye’yi doğusuyla batısıyla, kuzeyi-güneyi ile her yönüyle yemeklerimizi Batmanımızla buluşturuyoruz. Yedi coğrafi bölgeden beş ilin meşhur yemeklerini Batmanlıların hizmetine sunduk. Bu memnuniyet vericidir, çünkü bu kültürlerin kaynaşmasına ve hepimizin iç içe olmasına vesile teşkil ediyor. Bin yılın kardeşliğini yemekle ile her şeyimizi inşa etmeye devam ediyoruz” diye konuştu.
Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız ve Türkiye Yüzyılına ilk adımları attığımız bu dönemde, gerçekleşen festivalimiz, 26 Kasım Pazar gününe kadar ziyaretçileri ağırlayacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.