“Ataullah Hamidi” ismi yaşayacak

Geçtiğimiz günlerde vefat eden Batman Belediyesi eski Başkanı ve 3 dönem Milletvekilliği yapan Ataullah Hamidi’nin ismi ilimizin en işlek caddelerinden birine verildi.

“Ataullah Hamidi” ismi yaşayacak
Advert
Yayınlama: 07.03.2024
24
A+
A-

Dün bir açılışta konuşan Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, “Ataullah Hamidi” isminin Terece Camiinin bulunduğu caddeye verildiğini bu konuda Belediye Meclisinden karar çıktığını duyurdu.

Milletvekili Hamidiye büyük vefa olarak nitelendirilen isim kararı ilimizde sevinçle karşılandı.

HAYATTA İKEN BİLİYORDU

Merhum Ataullah Hamidi henüz vefat etmemişken adının bir caddeye verileceğini kendisine söylendiği hatta vefat etmeden önce Belediye Meclis kararının çıktığı da ayrıca dile getirildi.

“BATMAN’A BÜYÜK HİZMETLERİ OLDU”

Önceki gün OSB de bir fabrikanın açılış öncesinde konuşma yapan Vali Ekrem Canalp; “İki dönem Belediye Başkanı ve 3 dönem Milletvekilliği yapan Ataullah Hamidi’yi kaybetmenin büyük üzüntüsü içindeyiz “Ataullah Hamidi ismini en işlek caddelerimizden birine verdik. Bu konuda Belediye Meclis kararını aldık, hayırlı olsun merhum Hamidi’nin ilimize ve vatandaşlarımıza büyük hizmetleri oldu, kendisini unutmayacağız.” Dedi.

SOSİN CADDESİ ‘ATAULLAH HAMİDi CADDESİ’ OLDU

İlimizin en işlek caddelerinden olan, Gültepe, Çamlıtepe’den geçip, Tilmerç mahallesine kadar uzanan ortasında Terece Camiinin bulunduğu Sosin caddesinin adı değiştirilerek ‘Ataullah Hamidi Caddesi’ olarak yeniden güncellenmiş oldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.