10 ARALIK DÜNYA İNSAN HAKLARI GÜNÜ…

Yayınlama: 12.12.2023
57
A+
A-

Sözde kağıt üzerine yazılı dünya insan hakları olarak geçmekte. Ne yazık ki, bu söz lafta kalıyor. Dünyada çok insan hakları ihlalleri ediliyor. Adalete, hukuk alanında, katliamlarda, mülteci kamplarda sınır boylarında kar kışta donan insanlar, denizlerde boğulan insanlar ölen öldürülen hayattan koparılan insanlar. Hak ihlallerine uğrayan insan sayısı azımsanmayacak kadar çoktur… çocuk , kadın ihtiyarlar haksızlığa uğramakta. Öldürülmekte hayatların baharında hayatları… söndürülmekte.
İsrail terör devletin Filistinli Müslümanlara yaptığı gibi… ABD nin Afganistan’da yaptığı gibi,, Rusya’nın Afganistan’da yaptığı gibi, Rusya’nın ve Suriye rejiminin vatandaşlarına yaptığı gibi. Mısırın Sisi yönetiminin Tahrir meydanında Vatandaşlarına orantısız silah kullanarak beş bin silahsız sivilleri katledildiği gibi.ABD güçlerinin Irak’a özgürlük getireceğim vadiyle on binlerce insanın öldürdüğü gibi ..Bütün bu yaşanan zulüm ve katliamlar BM lerin gözü önünde işlendiğini , hak- hukuk ihlalinin yaşandığını esefle görüyoruz. Bugünde İsrail ve Filistin kalıcı barış sağlansın diye birleşmiş milletlere bağlı ülkeler istediği halde Tek ABD nin vetosuyla olmaz demesiyle ne yazık ki barış sağlanamadı. BM topluluğun hiçbir fonksiyonu kalmamıştır. İnsan hakları savunmada sınıfta kalmıştır. Hiçbir işe yaramamış ve kağıt üzeri laflar kalmıştır.
Hep yazıyor ve söylüyorum, zulüm kimden gelirse gelsin, haksızlık kime yapılırsa yapılsın, bunu kabul etmemek gerekir. BU hem vicdani, hem insani ve hem İslami ve hem de hukuki bir prensiptir.İsrail göz göre göre bir toplumu yok emektir.. İntikamını çocuk ve sivillerden alıyor. Dünya seyrediyor. . 17 bin çocuk kadın ve sivil öldürmek bu bir soykırımdır. Gıda, su ve temel ihtiyaçlarını engellemek hangi vicdana ve hukuka sığar. Mülteci kaplarda barınanlara uçala bomba yağdırmak hangi hukukla izah edilir.
Ey Avrupa,E y malum ABD de en çok okunan gazeteler, alman gazeteleri, Fransa gazetecileri, İngiltere’de yayınlana gazete yazarları ve isimlerini daha sayamadığım Avrupa’da yayınlanan ve en çok okunan gazetelerin patronları bunu niye seslendirmiyorsunuz. Bu soykırım karşısında sesiniz çıkmıyor. Bu zulüm karşısında Kör, sağır ve dilsizsiniz. Demek ki, sizden olmayanları görmezlikten geliyorsunuz. Demek ki, taraflısınız. Öyle anlaşılıyor… Sizden olmayanlara yapılan haksızlıkları , insan hak ihlalleri sizin açınızdan umursanılmıyor. öyle görünüyorsunuz. ..
İslam’a göre, savaşta bile yaralılar öldürülmez, aç ve susuz bırakılamaz, ibadethanelere dokunulmaz…bağ bahçelere yeşil alanlara zarar verilmez. İhtiyarlara ve ibadethanelerde ibadet edenler öldürülmez. İslam’ın evrenselliği bu temel ilkelerden ve bu kriterlerden anlaşılıyor…

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.