Yıkılmaz ‘400 gram ekmeğin 15 TL olması insafa ve vicdanlara sığmaz’

MİL-TARIMORMAN-SEN Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz YIKILMAZ, yaptığı açıklama ile son yapılan ekmek zammına tepki göstererek zammın geri çekilmesi gerektiğini söyledi.

Yıkılmaz ‘400 gram ekmeğin 15 TL olması insafa ve vicdanlara sığmaz’
Yayınlama: 10.06.2024
12
A+
A-
YIKILMAZ: En son Ramazan Bayramı’nda zam yapılan ekmeğe tekrardan zam yapmanın vicdanları yaralayacağı ve en temel gıda besin maddesi olan ekmeğe böylesi fahiş zam yaparak zaten alım gücü düşmüş halkımıza eziyet etmekten öteye gitmeyecektir diyerek, “Ekmek toplumumuzun en çok tercih ettiği tabi gıdalarındandır”. Birçok insan sadece ekmek yemek suretiyle karınlarını doyurduğu ekmek, en doğal ve tabii bir besin maddesidir” dedi.
YIKILMAZ, Şüphesiz ki ekmeğin sofralarımıza gelmesinde alın teri olan insanların başında köylülerimiz gelmektedir. Ekmekte Köylü kardeşlerimizin alın teri vardır. Ne gariptir ki alın terlerinin hakkını alamayan da yine onlardır. Hani derler ya: “Parayı üretici değil aracı kazanırmış”. Köylü kardeşlerimiz mahsulünü satamazken aracı ise stok edip ekstradan para kazanmaktadır.
HALKIN EKMEĞİYLE OYNAMAK DOĞRU DEĞİLDİR
Batman’da son dönemde ekmeğe yapılan zam vicdani değildir. Ve bu fiyat asla kabul edilemez. Ekmek tüketiminin oldukça fazla olduğu kentimizde, 400 gram ekmeğin 15 TL olması insafa ve vicdanlara sığmaz, Batman’da ekmeğe yapılan zammı gereksiz buluyor, zammın en kısa sürede geri alınmasını arz ve talep ediyoruz.
ÇEVRE İLLERDE EKMEK FİYATLARI DAHA DÜŞÜKTÜR
Tüketici Derneği Başkanlarına, Esnaf Dernekleri Yöneticilerine ve Tüketiciyi Koruma Yöneticilerine seslenen YIKILMAZ, Ekmek zammının durdurulması noktasında gayret ve çabalarınızı bekliyoruz çağrısında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.