Vergide Adalet Eylemi 16. Haftasında Sürüyor: “Yeni Vergiler Değil, Adil Harcama İstiyoruz”

 Türkiye’nin dört bir yanında “Vergide Adalet” sloganıyla eylemler 16. haftasında devam ediyor. SES Batman Şubesi ve Batman Tabip Odası’nın öncülüğünde düzenlenen etkinlikte, yeni vergi tekliflerine karşı tepkiler dile getirildi ve vergilerin halk refahı için harcanması talep edildi.

Vergide Adalet Eylemi 16. Haftasında Sürüyor: “Yeni Vergiler Değil, Adil Harcama İstiyoruz”
Reklam Bloğu
Yayınlama: 26.06.2024
14
A+
A-

“Vergi Yükü Adaletsiz”

SES Batman Şube Eş Başkanı Cihan Tüzün, beş aydır süren eylemlerinin amacının Türkiye’deki vergi adaletsizliğine dikkat çekmek olduğunu belirtti. Tüzün, “Türkiye’nin her yerinde artık herkes vergilerin adaletsiz olduğunu ve yoksuldan alınıp zengin sermayedarlara aktarıldığını biliyor” dedi. Vergilerin büyük kısmının çalışanlardan toplandığını vurgulayan Tüzün, bu vergilerin ne sağlık, ne eğitim, ne de barınma gibi temel ihtiyaçlar için harcandığını ifade etti.

“Yeni Vergiler Değil, Adil Dağılım İstiyoruz”

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in vergide adaletten bahsettiğini ancak bunun yerine yeni vergi teklifleri ile geldiğini belirten Tüzün, bu durumun vergi adaletini sağlamak yerine vergi yükünü artırdığını söyledi. Özellikle yurt dışı çıkış harcının 150 TL’den 3000 TL’ye çıkarılmasının gündeme geldiğini belirten Tüzün, “Şehir hastanelerini işleten şirketlerden sıfır vergi alınırken, hastanede çalışanlardan %35 vergi alınıyor. Bu adaletsizliği kabul etmiyoruz” dedi.

“Şirketlere Vergi Muafiyeti, Çalışanlara Yük”

Vergi düzenlemelerinde şehir hastanelerini yapan 44 şirketten sadece 7’sinin vergi verdiğini, geri kalan 37 şirketin ise hiç vergi vermediğini belirten Tüzün, 2023 yılında bu şirketlerin toplamda 2,8 milyar TL vergi verdiğini ve bunun ne kadarının ödendiğinin bilinmediğini söyledi. Tüzün, “Sadece İstanbul’daki Çam Sakura Şehir Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanları, bu şirketlerin tümünden daha fazla vergi vermiş durumda. Biz Maliye Bakanı’ndan bu adaletsizliği düzeltmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

“Moto-Kuryelerden Vergi Almak Adalet Değil”

Moto-kuryelerden vergi alınacağını öğrendiklerini söyleyen Tüzün, “Vergiler düzgün harcanmadığı için ağır şartlarda çalışmak zorunda kalan gençlerimizden vergi almak adalet değildir. Vergileri harcarken adalet sağlamadığınız, düzgün bir toplu taşıma sistemi kurmadığınız için ölüm riski ile çalışan gençlerimizin sırtına yeni vergi yükü bindiriyorsunuz” dedi.

“Vergilerle Yoksullaşma Değil, Adil Dağılım İstiyoruz”

Bayram sonrası maaşlarının enflasyon ve vergi yükü ile eridiğini belirten Tüzün, “Emeğiyle çalışanlar, emekliler için bir bayram daha hesap kitapla geçti. Maaşlarımıza %20 civarında zam yapacağınızı söylüyorsunuz ama bu zam yeni vergi dilimi ile yok olacak. Bu vergide adalet değil” dedi. Tüzün, vergi dilimlerinin ve vergi sınırlarının düzeltilmesini, çalışanların sırtına binen adaletsiz vergi yüklerinin kaldırılmasını talep etti.

“Adil Vergi Dağılımı İçin Mücadelemiz Sürecek”

Tüzün, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e şu soruları yöneltti:

  • Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız oranlarda vergi aldığınız şirket var mı?
  • Vergi kaçıranlardan ne zaman vergi alacaksınız?
  • Vergisini sildiğiniz, yüksek vergi muafiyetleri sağlayarak kamudan beslediğiniz şirketlere desteğinizi kesecek misiniz?
  • Vergide adalet çalışmasını Meclis’e sunarken çalışanların sırtına bindirdiğiniz adaletsiz vergi sınırlarını düzeltecek misiniz?
  • Halktan topladığınız vergileri yurttaşların eğitimine, sağlığına, barınmasına, beslenmesine ne zaman ayıracaksınız?

“Herkesi Mücadeleye Davet Ediyoruz”

Vergi adaleti sağlanana kadar mücadelelerinin süreceğini belirten Tüzün, tüm çalışanları ve yoksullaşan halkı bu mücadeleye destek olmaya davet etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.