Vem Tekstil tarafından hazırlanan projeye Dünya Bankası’ndan onay çıktı

Vem Tekstil tarafından hazırlanan projeye Dünya Bankası’ndan onay çıktı
Yayınlama: 28.04.2024
21
A+
A-

Avrupa Birliği tarafından fonlanan ve Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası’nın (TKYB) Dünya Bankası yönetiminde uyguladığı Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi Hibe Programı kapsamında VEM Tekstil İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi firması tarafından başvurusu yapılan “Üretimde ve Toplumda Fırsat Eşitliği” projesinin kabul edildi.

HİBE SÖZLEŞMESİ İMZALANDI

VEM Tekstil Genel Müdürü Veysel Tekin, “Kayıtlı İstihdam Yaratma Projesi Hibe Programı kapsamında yapılan “Üretimde ve Toplumda Fırsat Eşitliği” isimli proje başvurusu asil listeye girdi. Bu kapsamda geçtiğimiz Mart ayında şirket ile dünya bankası arasında hibe sözleşmesi imzalandı. Fabrikamızda mevcut istihdama ek olarak 16 kişilik ek istihdam yaratılacaktır. Yaratılacak ek istihdamın tamamının kadınlardan oluşması için dünya bankası ile görüşmelerimiz sürmektedir. Öncelikle kapasite artırımı için gerekli olan makine ve teçhizat alımı yapılacak sonrasında ise istihdam faaliyetine geçilecektir” dedi.

TEKİN “PROJELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Batman’a katkı sunmak adına projelerine devam edeceklerini belirten Tekin, projenin hazırlık aşamasında gönüllü olarak desteklerini esirgemeyen Batman Üniversitesi öğretim üyesi Doç. Dr. Gökhan Karhan’a, Doç. Dr. Mücahit Çayın’a ve Arş. Gör. Muhammed İnal’a teşekkür ettiğini belirterek Üniversite –Sanayi işbirliğinin şehrin gelişmesine ve finansmana erişime katkısının çok önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk, İnşallah bundan sonraki süreçlerde de bu işbirliklerini devam ettirmeye çalışacağız” dedi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.