Üniversitede ‘Batman’ Sempozyumu

Uluslararası alanda birçok çalışmaya ev sahipliği yapan Batman Üniversitesinde 2. Uluslararası Batman Sempozyumu, şehir, kültür ve gelişim temasıyla Batman’ın dününü, bugününü, yarınını akademik açıdan ele alarak gerçekleşti.

Üniversitede ‘Batman’ Sempozyumu
Yayınlama: 17.05.2024
15
A+
A-

Sempozyum Batman’ın il oluşunun 34. yıl dönümü olan 16 Mayıs 2024 tarihinde Üniversite Batı Raman Kampüsü Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşti. 12 ayrı oturumda 70 bilim insanın katılımı ve 60 akademik çalışmanın ele alındığı sempozyumun açılış programına, Rektör Prof. Dr. İdris Demir, konuk Prof. Dr. Ali Boran, konuk Prof. Dr. Murat Sunkar ile birçok akademisyen ve öğrenci katıldı.

‘ADSIZ İŞÇİLERİN BÜYÜK EMEKLERİYLE KURULMUŞ BİR KENT’

Program 2.Uluslararası Batman Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ferhat Korkmaz’ın yaptığı açılış konuşması ile başladı. Sempozyumun amacının Batman’ın coğrafi, sanatsal, bölgesel, ekonomik, sosyal, kültürel ve folklorik değerlerini ortaya koymaya yönelik olduğunu vurgulayarak “Batman’ın bugünlere erişmesinde ülkemizin dört bir yanından gelip yine bu şehirde toplanarak bu gibi çalışmalara katılan, fedakârlıkla emek sarf eden yüz binlerce insanın büyük emekleri bulunmaktadır. Adsız işçilerin büyük emekleriyle kurulmuş olan bu kent; alın terinin, hakkın ve umudun şehridir” dedi.

REKTÖR DEMİR; “ESER MUHATABINI BULUR”

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Rektör Demir yaptığı konuşmada “Üniversitemiz kültürel mirasın korunması ve aktarılması sürecinde önemli bir rol oynuyor. Kadim toprakların modern kenti olan Batman’ın güzelliklerini, tarihini, geçmişini ve geleceğini daha fazla duyurmak için gerek akademisyenlerimizin gerekse öğrencilerimizin fikir ve destekleri ile elinden geleni yapıyor. Geçmişten günümüze gelen eserlerin, doğru zamanda doğru kişilerle buluşması, toplumun kültürel ve sanatsal zenginliğini arttırması ve sanat, edebiyat eserlerinin korunması, tanıtılması yönündeki çabalarımız, Üniversite olarak geleceğe yaptığımız en değerli yatırımlardan biridir” ifadelerine yer verdi.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.