Tüpe bir zam daha

Sason’da tüp fiyatları yeniden zamlandı. 5 Haziran 2024 tarihinde 691 TL olan gri 12 Kg ev tüpünün fiyatı, 2 Temmuz 2024 itibariyle 750 TL’ye yükseldi.

Tüpe bir zam daha
Reklam Bloğu
Yayınlama: 08.07.2024
14
A+
A-

Tüpe art arda gelen zamlara vatandaş tepki gösterdi. Aynı şekilde, gri küçük tüpün fiyatı da 5 Haziran’da 131 TL iken, yeni zamlarla 145 TL oldu. Bu zamlar, evlerinde tüp kullanan vatandaşların bütçelerini olumsuz yönde etkiledi. Tüp fiyatlarına gelen zamlar durdurulamıyor. 12 kilogramlık mutfak tüpünün fiyatı 691 liradan 750 liraya yükseldi. Birçok marka tüp fiyatlarında değişikliğe gitti. Haziran ayından itibaren zamlanan tüp Temmuz ayıyla birlikte750 liraya satılıyor. Tüp bayi işletmecileri, gelen zamlardan dolayı satışlarının düştüğünü, vatandaşların tasarrufa gittiğini söyledi.

‘FİYATLAR YÜKSELDİĞİ İÇİN SATIŞLARIMIZDA DÜŞÜK OLUYOR’

İşletmeciler, “Yıllardır tüp bayiliği yapanlar bu zamların bu gidişatın nereye kadar devam edeceğini elbet bir sonu olacaktır. Ama ne zamandır bilmiyoruz. Fiyatlar yükseldiği için satışlarımızda düşük oluyor. Bizde buna üzülüyor. Keşke daha ucuz tüp verebilseydik. Tüp almaya gelen vatandaşlar artan fiyatlar yüzünden şikayetlerini bildiriyor ama bizim elimizde olan bir şey yok. Sadece tüpe değil bir gıda ürününe temel ihtiyaç olan un, yağ ve şekerde zamlandı. Zamlardan nasibini almayan ürün kalmadı. İnşallah böyle devam etmez. İnşallah fiyatlar tekrardan eski haline döner.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.