Eş Başkan Sönük, kayyum dönemini eleştirdi: ‘Ne var ne yok hibe etmişler’

Batman Belediyesi Eş Başkanı Gülistan Sönük basın mensuplarıyla bir araya gelerek Kayyum döneminde yapılan icraatlarını masaya yatırdı.

Eş Başkan Sönük, kayyum dönemini eleştirdi: ‘Ne var ne yok hibe etmişler’
Yayınlama: 11.06.2024
15
A+
A-

Grand Hasankeyf Otelde yapılan basın açıklamasında önemli açıklamalarda bulunan Eşbaşkan Sönük, “Sanki hiç bu kurumların geliri yokmuş gibi Batman Belediyesinden Batman İl Emniyet Müdürlüğüne 6 adet araç ve 5 milyon TL kaynak aktarılmış. Bu ciddi bir rakam ve bu hepimizin parası. Batman İl Jandarma Komutanlığına 5 adet araç için 5 milyon aktarılmış. Yani jandarmanın hiç geliri yok, Batman Belediyesi jandarma il müdürlüğüne 5 milyon değerinde 5 adet araç tahsis etmiş” dedi.

“TOPLU TAŞIMADA ÇOK SIKINTI ÇEKİYORUZ”

Toplu taşıma konusunda çok sıkıntı çektiklerini belirten Sönük “Otobüslerimiz yetersiz kaldığından dolayı seferlerimiz çok az. Biz birçok mahallede toplantı yaptık ve halktan en çok bu yönde eleştiriler geldi. Hepinizin bildiği gibi bir tasarruf tedbirleri genelgesi yayınlandı ve bu genelge kapsamında ne kiralama ne de satın alma yapabiliyoruz. Ama bizim dört toplu taşıma aracımızdan diğer ilçelerin belediyelerine hibe edilmiş durumda. Birçok kurumdan haklı olarak bize talep geliyor. Biz yardımcı olmak istiyoruz ama hatlardan otobüs çekemediğimiz için maalesef biz bu talebi geri çekebiliyoruz” dedi.

“BİRÇOK ARAÇ İLÇE BELEDİYELERE HİBE EDİLMİŞ”

Birçok aracın ilçe belediyelerine hibe edildiğini aktaran Sönük “Sanki Batman’ı düze çıkardık da sıra komşu il belediyelerine gelmiş. Şöyle bir şey de var; belediyelere düşük model araç vermişler ama sosyal yardımlaşma vakıflarına ise sıfır araç vermişler. Bu da şu herhalde, şimdi demin bu belediyeleri alma ihtimali kuvvetle muhtemeldi, biz eski araç verelim ama sosyal yardımlaşma kurumlarına da 2023 yılında sıfır araç vermişler. Beş ilçenin her bir sosyal yardımlaşma müdürlüklerine ve aynı zamanda da Batman Orman Müdürlüğüne bu araçlar verilmiş” dedi.

 

GELİR-GİDER TABLOSU AÇIKLANDI

Belediyenin gider-gelir durumuyla ilgili bilgilendirmede bulunan Sönük “Biz üç aylık bir belediye yönetimiyiz ve 2 aylık bir gelir-gider tablomuz da var, biz bunu da paylaşmak istedik.  Yani biz iki ayımızı doldurduk, üçüncü ayımıza girdik, dolayısıyla kamuoyuna bir açıklama gereği duyduk. Bizim Batman Belediyesi olarak gelir tablomuz şu şekilde. 2024 Nisanın da 9 milyon 381 bin 642 bin gelmiş. 2024’ün mayısında 5 milyon 494 bin 199 lira gelmiş. Teşebbüs ve mülkiyet gelirleri olarak Nisan’da 18 milyon 19 bin gelmiş. Mayısta 27 milyon 499 bin gelmiş. Bağış ve yardımlardan nisanda 7 bin, mayısta ise kimse bağış atmamış bize. Diğer gelirlerden nisanda 206 milyon 2019 bin TL, mayıs ayında 217 milyon 895 bin gelirimiz olmuş. Şimdi de gider tablomuz, personel giderleri nisan ayında 45 milyon 220 bin, mayıs ayında 39 milyon 19 bin olmuş. Sosyal Güvenlik Kurumlarına devlet primi gelirleri nisan ayında 6 milyon 814, mayıs ayında 5 milyon 457 lira. Mal ve hizmet alım giderleri olarak yine nisan ayında 210 milyon 165 bin, mayıs ayında 193 milyon 896 lira giderimiz olmuş. Faiz giderleri olarak nisan ayında 13 milyon 983 bin 413 lira, mayıs ayında 13 milyon 247 bin 916 lira faiz giderimiz olmuş. Yani toplamda nisan ayında toplam giderimiz 305 milyon 15 bin 169 lira, mayıs ayında giderimiz 357 milyon 73 bin 254 lira giderimiz olmuştur” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.