Tarihi tanık gecede güzel

Sason ilçesinde bulunan yaklaşık 1000 yıllık çınar ağaçları gece yapılan ışıklandırmayla büyülüyor. Görenlerin büyük ilgisini çeken tarihi ağacın dibinde çıkan Sevek suyu ise ilçeye hayat veriyor.

Tarihi tanık gecede güzel
Yayınlama: 05.06.2024
13
A+
A-

Sason Sevek bölgesinde bulunan genişliği 10 metreden fazla olduğu tahmin edilen asırlık çınar ağaçları yıllara meydan okuyor.  Derin kökleri ve boyu ile ihtişamlı bir görünüme sahip olan çınar ağacının dibinden akan buz gibi su ilçenin içme suyu ve sulama ihtiyacını da karşılıyor. Sevek mesire alanında bulunan ağaçların köklerinden yayan yapay ışık görsel şölen oluşturuyor.

YAPAY IŞIK GÖRSEL ŞÖLEN OLUŞTURUYOR

Sason Sevek mesire alanının kalkınma ajansı tarafından desteklenmesiyle vatandaşların hizmetine giren Sevek doğa parkta 60 metreyi aşkın yüksekliği, 12 metreye varan gövde genişliği ve kovuğunda 20 kişinin sığabileceği büyüklükte olan tarihi çınar ağaçları, zamana direnerek yaklaşık 9 asırdır ayakta kalmayı başardı. Özellikle yaz aylarında piknik yapmak ve yakınında bulunan tarihi Sevek çeşmesinden soğuk su içmek için gelen vatandaşlar, tarihi çınar ağaçlarıyla hatıra fotoğrafları çekerek, ağaçlarının gölgesinde dinlenerek yorgunluklarını atıyor.

GELİN-DAMAT ADAYLARININ UĞRAK YERİ

Yüzyıllar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan çınar ağacı bölgedeki yaşayanlara dert ortağı oluyor. Derdi olanların çınarın dibine gidip dertlerini anlattığı, yorgunların dinlendiği, serinlemek isteyenlerin gölgesinde serinlediği asırlık çınar ağaçları ilçemizin bir simgesi olmuştur. Yaprakların sarardığı dönemlerde sevek alanının daha güzel görünmesine neden olduğunu belirten fotoğraf tutkunları birçok gelin damat adaylarının burada fotoğraf çektiğine dikkat çektiler.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.