Schengen Vizesi Ne İşe Yarar?

Schengen Vizesi Ne İşe Yarar?
Advert
Yayınlama: 08.02.2024
22
A+
A-

En çok talep edilen vize türleri içerisinde Schengen yer alıyor. Avrupa birliği üyesi ülkeleri kapsayan bir vize olarak öne çıkan Schengen, uzun yıllardan bu yana varlığını sürdürmektedir. Aynı zamanda Avrupa serbest ticaret birliği üyesi olan ülkeleri kapsayan bir vize türü olarak da ifade edilebilir.

O yüzden bütün farklı Avrupa ülkelerine seyahat gerçekleştirmek isteyen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, schengen vizesi başvurusunda bulunur. Gerekli olan belgeler ve başvuru formu ile birlikte tüm kriterler tamamlandıktan sonra, başvuru üzerinden onay çıkarsa seyahat gerçekleşir.

Schengen Vizesi İle Nereye Gidilir?

Bu vizeyi almaya hak kazanan tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Avrupa’nın bütün farklı ülkelerini gezme şansı elde edebilir. Özellikle turistik açıdan 3 aylık bir süre içerisinde, farklı Avrupa ülkelerine sırasıyla geçiş yapma şansı elde etmek mümkündür.

Tabii söz konusu iş ya da aile ziyareti ve eğitim olduğunda, farklı kriterlerin yer aldığını söylemek mümkündür. Yapılacak olan başvuru sürecine bağlı olarak schengen vizesi konusunda gerekli tüm işlemlerin, randevu tarihine kadar tamamlanması gerekir.

Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Hangi ülkeye gidilecekse o ülkenin konsolosluğu kapsamında yapılacak başvuru doğrultusunda schengen vizesi alınmaktadır. Yapılacak başvuru aynı zamanda online randevu üzerinden sağlanabilir. Daha sonra yine o ülkenin isteklerine uygun şekilde gerekli evraklar, vize başvuru formu ve vize ücretleri doğrultusunda işlemler yapılır.

Tabii bu işlemlerin doğru ve eksiksiz bilgiler ışığı altında tamamlanması çok önemlidir. Aksi takdirde onay alınmaz ve başvuru süreci bir sonraki döneme ertelenir. Bunun yaşanmaması için ise kurumsal hizmet çatısı altına destek veren vize keyfi bünyesinde en iyi hizmeti elde edebilirsiniz.

Schengen Vizesiyle Nereye Gidilir?

Bu vizeyi almak suretiyle Avrupa’nın bütün farklı ülkelerine gitmek mümkündür. Tabii bu durum elbette vize başvuru türüne bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Örneğin turistik seyahat amaçlı bir Avrupa ülkesine gidildiğinde oradan başka bir Avrupa ülkesine geçiş yapılabilir.

Bunun yanı sıra iş amaçlı, aile ziyareti ya da eğitim söz konusu olduğunda, bu durumun farklı biçimde işlediğini söylemek mümkündür. Tüm bu süreçler konusunda bilgilenmek ve doğru şekilde vize işlemini yapabilmek için site üzerinden bağlantı kurabilirsiniz.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.