Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik ödüllü bir resim, şiir ve kompozisyon yarışması düzenliyor. Cumhuriyetin 101. yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenecek yarışmada, öğrenciler Cumhuriyet coşkusunu ve milli duygularını eserlerine yansıtacaklar.
Yarışma, iki farklı kategoride gerçekleştirilecek: ortaokul ve lise. Her kategoride ilk üçe giren öğrencilere çeşitli hediyeler verilecek. Yarışmaya katılan eserler, Cumhuriyetin değerlerini ve anlamını yansıtan içeriklerine göre değerlendirilerek ödüllendirilecek.
Yarışmanın sonuçları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında açıklanacak ve kazanan öğrencilere ödülleri törenle takdim edilecek.
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından ilimiz Cumhuriyet İlkokulu’nda 140 öğrenci ile bir araya gelindi. Etkinlikte, öğrencilere çeşitli konularda bilgilendirme yapıldı. Etkinlikte, meslek tanıtımının yanı sıra genel güvenlik kuralları, doğru internet kullanımı ve temel trafik bilgisi gibi önemli konular ele alındı.
Hayat boyu öğrenme kültürünün geliştirilmesi, tanıtılması ve yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Hayat Boyu Öğrenme Haftası kutlamaları, Halk Eğitimi Merkezinde başladı.
Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Batman Sosyal Hizmet Merkezi, Aydınkonak Anaokulu’nda velilere yönelik “Teknoloji Bağımlılığı” eğitimi düzenledi.