Sason’a modern kütüphane kazandırılıyor

Vali  Ekrem Canalp ve Milletvekili Ferhat Nasıroğlu beraberindekiler Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İl Özel İdaresi’nin işbirliği ile ilçeye kazandırılacak olan modern Halk Kütüphanesi’nin temel atma törenine katıldı.

Sason’a modern kütüphane kazandırılıyor
Yayınlama: 08.06.2024
19
A+
A-

Yaklaşık 3 bin 125 metrekaresi kapalı almak üzere toplam 5 bin 511 metrekare arsa üzerine inşa edilecek olan İlçe kütüphanesi, 930 kişilik kapasiteye sahip, içerisinde çocuk kütüphanesi, ihtisas kütüphanesi, 286 kişilik konferans salonu, resim, müzik ve sanat atölyeleri, yetişkin kütüphanesi, okuma araştırma salonu, açık hava sinema gösteri alanı, amfili oturma alanı ve kafeterya hizmetlerini barındırıyor. Temel atma töreninde konuşan Vali Canalp, Türkiye’de genç nüfusun en yoğun olduğu illerden bir tanesinin Batman olduğunu ve her hafta yaklaşık dört yüz elli gencin on sekiz yaşına bastığını ifade etti.

NASIROĞLU ‘GENÇLERE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ’

Batman için hayırlı bir yapının temel atma töreni için bir araya geldiklerini ifade eden Milletvekili Ferhat Nasıroğlu inşa edilecek Sason İlçe Halk Kütüphanesi’nin ilçedeki  gençlerin eğitim ve kültür hayatına önemli katkı sağlayacağını aktardı.  Gençlerin gelişimine destek vermeyi en öncelikli hedefleri arasına bulundurduğuna işaret eden Nasıroğlu, gençlere hizmet  etmek istediklerini anlattı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.