Peron tren geçişi

Yayınlama: 14.08.2024
18
A+
A-

Batman Peron… Bir dönem merkezi bir alandi. Misafir ve yerlilerin geçiş noktasıydı. Hemen yaninda gazete satıcısı Cafer. Tezgahinda dergi, gazeteler ve kaset çalarlar. Ilk kaseti çıkan sanatçının gūn boyu yūksek sesle gelen geçenlere dinletirdi. Mūslūm Gūrses, Ferdi Tayfur, Livaneli, Ahmet Kaya vd….
O ďönemlerde Kalabalik olan alan şumdi derin bir sessizliğin içinde sadece yerel gazeteler bu sessizlik anına şahitler. Zaman hızla ilerlyor ve insan denilen o varlik tūkeniyor. Sadece zamana ve döneme geçerliliğini koruyacak ūretimler daimdır. Kocaman bir yok oluşu evresinin yolcusuyuz….

Sait Batık ( öğretmen )

Evet çok değil 30 yıl öncesine kadar medya ve iletişim merkezi orasıydı Öğlen saatlerinde günlük gazeteler gelirdi Biz gazete dergi okurları orda heyecan ile gazete dergi almayı beklerdik. Yüksek sesle müzik çalınır Çarşı ve şehir müzik İle ordan birleşirdi Alt geçit bir kavuşma noktası gibiydi Geçen zaman gazeteleri cep telefonlarına sıkıştırdı Şehrin büyük kısmı o alt geçidi hatta çarşıyı kullanmaz oldu Benim gördüğüm sabit kalan ve değişmeyen şey o alt geçidin üstten ve yandan damlayan suları oldu Her şeye kadir teknoloji o suları kesemedi

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.