Ormanlar gençlerin eliyle tertemiz oldu

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı başlatılan ‘Ormanlar İçin El Ele’ etkinliği kapsamında, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’ndeki ormanlık alanlarda geniş çaplı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Ormanlar gençlerin eliyle tertemiz oldu
Reklam Bloğu
Yayınlama: 21.10.2024
7
A+
A-

Batman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye genelinde 81 ilde eş zamanlı başlatılan ‘Ormanlar İçin El Ele’ etkinliği kapsamında, Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü’ndeki ormanlık alanlarda geniş çaplı bir temizlik çalışması gerçekleştirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın iş birliğiyle doğayı korumak ve çevre bilincini artırmak amacıyla düzenlenen etkinliğe, Batman’da geniş bir katılım sağlandı.

GENİŞ KATILIM İLE BATI RAMAN ORMANI TEMİZLENDİ

Batı Raman ormanlık alanında gerçekleştirilen temizlik etkinliğine; Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Aydın, Batman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Faruk Ertuğrul, Orman İşletme İl Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, STK temsilcileri, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü personelleri, antrenörler, gençlik liderleri, gönüllü gençler, sporcular ve duyarlı vatandaşlar katıldı.

“ORMANLAR GELECEK NESİLLERE EMANET”

Etkinlikte konuşan Batman Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Şafi Özperk, ormanların sadece bugünkü neslin değil, gelecek nesillere aktarılması gereken bir emanet olduğunu vurguladı. Özperk, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Tarım ve Orman Bakanlığımızın iş birliğiyle başlatılan ‘Ormanlar İçin El Ele’ etkinliği, 81 ilde aynı anda gerçekleştirildi. Etkinliğin ana hedefi, gençlerin çevreye duyarlılığını artırarak sürdürülebilir bir çevre bilinci oluşturmak ve orman yangınlarına karşı farkındalık yaratmaktır. Batman olarak biz de destekçilerimizle anlamlı bir etkinliğe imza attık” dedi.

“ORMANLAR BİZİM OKSİJEN KAYNAĞIMIZ”

Ormanların dünyamızın oksijen kaynağı olduğuna dikkat çeken Özperk, “Ormanlar, sadece bulundukları bölgenin havasını temizlemekle kalmaz, aynı zamanda yağış miktarını artırır ve doğal afetleri önler. Ağaçların kökleri toprağı tutarak erozyon ve sel baskınlarını önler. Ormanlar aynı zamanda insanların dinlenmesi, sportif faaliyetlerde bulunması ve psikolojik rahatlaması için önemli rekreasyon alanlarıdır. Ağaç olan yerde su, su olan yerde ise yaşam vardır. Ormanlarımızı çöp alanı olarak kullanmamalıyız” şeklinde konuştu. Özperk, yeni orman alanlarına fidan dikmenin ve mevcut ormanları temiz tutmanın önemine dikkat çekerek etkinliği sonlandırdı.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.