Okul çevrelerinde denetim sıklaştırıldı

Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin güvenli ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmesi amacıyla okul çevrelerindeki iş yerlerine yönelik denetimlerini sıklaştırdı. Kontrollerde 67 iş yeri denetlenirken, kurallara aykırı faaliyet tespit edilen 9 işletmeye cezai işlem uygulandı.

Okul çevrelerinde denetim sıklaştırıldı
Yayınlama: 21.09.2026
2
A+
A-

HİJYEN VE RUHSATLAR KONTROL EDİLDİ

Market, büfe ve bakkallar başta olmak üzere işletmelerde hijyen, son kullanma tarihi ve ruhsat kontrolleri yapıldı. Ayrıca öğrencilere tütün ve alkol ürünlerinin satışına ilişkin kurallar ile kaldırım işgali ve seyyar satıcılık faaliyetleri denetlendi.

100 Metre Kuralı Denetlendi

Ekipler, okullara 100 metre mesafe kuralı kapsamında bulunan içkili yerler, eğlence mekanları ve şans oyunu bayilerini de kontrol etti. İnternet ve oyun salonları, kahvehane ve bilardo salonlarında da mevzuata uygunluk denetimi gerçekleştirildi. Denetimlerin okul çevrelerinde güvenli, sağlıklı ve huzurlu bir ortamın sağlanması amacıyla düzenli olarak sürdürüleceği bildirildi.

Reklam
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.