Öğrencilere Dalgıçlık ve itfaiyecilik meslekleri anlatıldı

Atatürk İlköğretim okulunda Batman Belediyesi İtfaiye ekipleri öğrencilere dalgıçlık ve itfaiyecilik mesleklerini hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere Dalgıçlık ve itfaiyecilik meslekleri anlatıldı
Reklam Bloğu
Yayınlama: 27.05.2024
77
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı müfredat programında Hayat Bilgisi dersinde yer alan “Meslekleri Öğreniyorum” konusu dahilinde ve meslekleri tanıma etkinlikleri kapsamında öğrencilere meslekleri yaşatarak öğretmeyi hedeflediklerini kaydeden sınıf öğretmeni Siraç Akçay bu konuda kendilerine destek veren ve Batman Belediyesi İtfaiye personeli Robin Argeş Tekin öğrencimizin velisi Dalgıç Hasan Bey ve İtfaiye çavuşu Murat Şahin taleplerimizi yerine getirerek dalgıçlık ve itfaiyecilik mesleklerini hakkında bilgi verdiler. Daha sonra öğrencilere getirilen meslek elbiseleri giydirdiler. Kendilerine emekleri için teşekkür ederiz.Bu güzel ve anlamlı etkinliği fotolar çekilerek  kayıt altına alındı.

SULAMA KANALLARINA GİRMEYİN UYARISI

Batman Belediyesi İtfaiye müdürlüğü personeli Dalgıç Hasan Tekin “Havaların ısınmasıyla birlikte baraj, gölet, sel kapanı, regülatör, sulama kanalı gibi su depolama ve iletim tesislerine serinlemek ve yüzmek için girilmemesini anlatan Tekin “Su depolama ve iletim tesisleri yüzmek ve serinlemek için son derece uygunsuz tesisler olup bu tesislere girilmesi ölümcül neticeler doğuracağını söyledi. Mesleklerinin zorluklarını anlatan dalgıç Hasan Bey, öğrencilerin merak ettikleri soruları yanıtladı.

ÇOCUKLARIN MERAK ETTİKLERİ SORULARI YANITLADILAR

Batman Belediyesi İtfaiye müdürlüğü personeli çavuş Hasan Şahin söyleyişte “yangının oluşumu, nedenleri ve zararları, yangın esnasında doğru hareket tarzı ile yangın tedbirleri ve 112 acil ihbar hattı hizmetleri başta olmak üzere çeşitli konularda bilgiler verdi. Özellikle acil durumda yapılması gerekenler, tahliye ve toplanma uygulamaları üzerine teorik bilgiler aktardı. Ayrıca, itfaiyecilik meslek tanıtımı da yapılarak itfaiyenin görevleri, kullandığı ekipman konularında çocuklara bilgiler sundu. Şahin, Elektrik fişi, kibrit ve çakmak gibi tehlikeli aletlere de oynanmaması konusunda minik öğrencileri uyardı”,Çocukların merak ettikleri soruları da yanıtladı. Sınıf Öğretmeni Siraç Akçay “DSİ baraj ve kanallarında serinlemek isteyen insanlarımız yüzme merakı hayati tehlike oluşturuyor, bu tehlikenin önüne geçmek muhakkak yüzmeyi iyi öğrenmek gerektiğini, gerekirse yüzme kurslarına kayıt yapılması uyarısında bulundu. Öğrencilere regülatör, baraj, kanal ve göletlerin yüzme amaçlı yapılmadığını buralarda yüzmenin tehlikeli ve yasak olduğu konusunda öğrencileri bilgilendirdik “ dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.