‘Öğrenciler en iyi eğitimi alacak’

‘Öğrenciler en iyi eğitimi alacak’
Advert
Yayınlama: 27.08.2023
44
A+
A-

“2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Kurumu Müdürleri Kurulu Toplantısı” İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran başkanlığında gerçekleşti.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleşen 2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Sene Başı Eğitim Kurumu Müdürleri Kurulu Toplantısı’na; Müdür Kurtaran, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Maarif Müfettişleri ve Eğitim Kurumu Müdürleri katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından toplantı, Müdür Kurtaran’ın konuşmasıyla devam etti. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyen Müdür Kurtaran “EBAP ilimiz için çok önemli ve çok değerli bir projedir. EBAP’a gereken önem verilmeli kriter süreçlerine katkı sağlanmalıdır. Seminer döneminde EBAP’ı öğretmenlerimize ayrıntılı bir şekilde tanıtarak onların projeye olan katkılarını vurgulayalım.”

YAZILIM VE KODLAMA EĞİTİMLERİ BİR ARAYA GETİRİLECEK

Müdür Kurtaran “TOBB Güzel Sanatlar Anadolu Lisesi ve Piri Reis MTAL’de DİKA’nın desteğiyle kurduğumuz ‘Dijital Sektörde Ben de Varım’ atölyeleri ile çok önemli bir projeyi hayata geçirdik. Projemizin kapsamında, güzel sanatlar liselerinde dijital tasarım ve dijital sanat ile meslek liselerinin bilişim bölümlerinde yazılım ve kodlama eğitimlerini bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Bu proje, tasarım ve modellemeyi yazılım ve kodlama ile birleştirerek öğrencilerimizin dijital yetkinliklerini arttırmayı hedeflemektedir.”

1000 YENİ ÖĞRETMEN ATANDI

Müdür Kurtaran devamında “1 Eylül ile birlikte, ilk defa atanmış olan öğretmenlerimiz görevlerine başlayacaklar. Bu büyük aileye yaklaşık 1000 yeni meslektaşımız katılacak. Öğretmenlik alanında Batman tarihinin en yüksek doluluk oranını yaşıyoruz. 170 binin üzerindeki çocuğumuzla birlikte eğitim yolculuğuna çıkacağız. Anasınıfı seviyesinde eğitim gören öğrenci sayımız oldukça yüksek. Bu öğrencilerimizin bir bölümü, 4-8 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimine katılacaklar.”

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.