NASIROĞLU’NUN BATMAN GÜNDEMİ YİNE YOĞUNDU…

Yayınlama: 12.11.2023
96
A+
A-

Ak Parti Batman Milletvekili Sayın Ferhat Nasıroğlu, Ak Parti il binasında partililere ve basına önemli açıklamalarda bulundu.Partililer tarafından yoğun ve sıcak bir ilgiyle karşılanan Nasıroğlu, gündeme dair önemli konular hakkında bilgiler verdi, çözümler sundu.

Gündeminde Batman’ın ve ülkenin önemli sorunları vardı.

Sayın vekilimiz partililer ile bir araya gelerek Batman gündemi ve Ankara’da bulundukları girişimlere değindi.

-FİLİSTİN MESELESİ

-Batman Belediyesinin takdire şayan çalışmaları

-OSB’ de son süreç

-Seracılık İhtisas Osb Gıda İhtisas Osb
Batman’ın giriş çıkış yolları

-Silvan Barajı içme suyu temini

– Hızlı Tren Projesine Batman’ın dahil edilmesi

– Batman’ın Teknoloji de ivme yakalaması

Şeklinde gündeme ilişkin önemli hususlar hakkında bilgilendirmede bulundu…
Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, AK Parti Batman il yönetimi ile bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.

Batman Milletvekili Nasıroğlu, Konuşmasına Ortadoğu’daki kanayan yara, Filistin’e başladı:

İsrail’in Gazze’ye yönelik yapmış olduğu menfur ve insanlık dışı saldırıları hakkında konuşan Milletvekili Nasıroğlu, İsrail’in dünya savaş kurallarını hiçe sayacak kadar çığırından çıkmış durumda olduğunu söyledi.

“Bir savaş suçu işleniyor ve dünya sessiz kalıyor.” diyen Nasıroğlu, ” Bizi en çok üzen batının ve Avrupa parlamentosunun yaşananlara sessiz kalmasıdır. Avrupa parlamentosunun sivillerin hunharca katledilmesine sesini çıkarmayıp aksine destek vermesini hayretle izliyoruz. İnsan hakları konusunda nutuk atan Batı medyası ve Batı yetkilileri yaşanan zulme sessiz. İnanıyorum ki zulüm payidar olmaz.”

“BORÇLARINI ÖDEYEN VE BÜTÜN HİZMETLERİ KARŞILAMAYA ÇALIŞAN BELEDİYENİN ÇALIŞMALARI TAKİDİRE ŞAYAN”

Batmanda belediyenin çalışmalarından övgüyle söz eden Nasıroğlu, alt yapıdan, üst yapıya, spora, park projelerinden ulaşıma,  taziye evlerinden kadınların iş sahibi olmasına, sosyal çalışmalardan diğer belediyecilik hizmetlerine kadar yapılan işleri anımsattı.

Hem borçları ödeyen hem de bütün hizmetleri karşılamaya çalışan Batman Belediyesinin çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten Nasıroğlu, belediyenin büyük işler başardığını ve bunun gurur verici olduğunu anlattı.

Nasıroğlu, “Çöpten çıkan metan gazından elektrik üretimi gerçekleştiren, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Batman Üniversitesi’nde okuyan 16 bin öğrencinin yemek ücretini karşılayan, şehrimizi kitaplarla buluşturmak suretiyle her sene yapılan kitap fuarlarıyla çocuklarımızın ufkunu açan, saygın yayınevlerini ve tanınmış yazarları Batmanlılar ile buluşturan, nice güzel sosyal ve kültürel işlere imza atan Batman Belediyesi’nin örnek yöneticilerini kutluyorum” dedi.


” OSB İÇİN RESMİ İZİNLERİ ALDIK”

Konuşmasının devamında Batman’a yapılmasını planladıkları OSB için girişimde bulunduklarını, bunun sonucunda resmi izinleri aldıklarını belirten Nasıroğlu, bu hususta süratle adım atmaya devam ettiklerini anlattı.

Seracılık ihtisas OSB ve Gıda ihtisas OSB projelerinin de takipçisi olduklarını ifade eden Nasıroğlu, etap etap sonuç aldıklarını da dile getirdi.

” BATMAN’IN GİRİŞ ÇIKIŞ YOLLARININ İHALESİ YAPILDI”

Nasıroğlu, “Batman’ın kangrene dönüşmüş olan giriş çıkış yolları için adımlarımızı attık. İlk olarak Batman-Diyarbakır karayolundaki 7 kilometreyi bulan tek şeritlik güzergahın duble yola dönüştürülmesi için ilk kazma vuruldu. Yetkililer ile de konuştuk ve firma yetkilileri yolun hızlıca bitmesi için araç sayılarını da artırdılar.”
dedi.

Batman-Binatlı-Hasankeyf ile Batman-OSB-Beşiri giriş çıkış yollarının da çözüme kavuşması için girişim de bulunduklarını kaydeden Nasıroğlu, ” İhale yapıldı, firmalar belirlendi. Yasal süreç tamamlandığında işe süratle başlanacak.

NASIROĞLU: SİLVAN BARAJI’NDAN İÇME SUYU TEMİNİ PROJESİ YATIRIM PROGRAMINA ALINDI

Nasıroğlu konuşmasının devamında Silvan Barajı’ndan Batman’a cazibeli su sağlayacak ve gelecek yüzyılının su problemini çözecek Silvan Barajı’ndan İçme Suyu Temini Projesi’nin de yatırım programına alındığını bildirip sürecin sürdüğünü aktardı.

“BATMAN’IN HIZLI TREN PROJESİ KAPSAMINA DAHİL EDİLMESİ İÇİN GİRİŞİMLERDE BULUNDUK”

Batman’ın da hızlı tren proje kapsamına dahil edilmesi için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduklarının altını çizen Nasıroğlu, şunları söyledi:

“Hızlı Tren Projesine Batman’ın da dahil edilmesi için Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüştüm. Arz ve talep durumuna göre bu projenin de yatırım programına alınacağına inanıyorum. Bunlar büyük yatırımlar, adımları attık.”

“BATMAN TEKNOLOJİ DE İVME YAKALAYACAK”

Batman’ı teknoloji de marka şehir yapmayı hedeflediklerinin de altını çizen Nasıroğlu, “Gençlerin merakını teknolojiye uyandırmamız lazım. Milli eğitim yenilik teknolojileri ,ASELSAN ve TÜBİTAK ile görüştüm. Teknik destek, yazılım desteği, donanım ve insan kaynakları konusunda gereken desteği vereceklerini söylediler. İnanıyorum ki Batman teknoloji de iyi bir ivme yakalayacak. Batman’ın bölgede teknoloji alanında farkındalık yaratacak bir şehir olacağına inancım tamdır.” Şeklinde konuştu.

Partililere ve parti teşkilatına da adeta ders verici uyarılarda ve tavsiyelerde bulundu.
Yıllardır halktan kopuk ve sorunlara duyarsız teşkilatın her seçimde 4-1 yenilmesinin adeta resmini çizdi ve bir anlamda, bu zihniyetle olmaz dedi…
İktidar partisinin halkla içiçe olması ve tüm sorunları ivedilikle çözmesi için partililere ve il teşkilatına adeta siyaset dersi verdi…

Halktan yana takındığı samimi tavır için sayın vekilimize çok teşekkür ederiz.

Partililere de tavsiyede bulunan Nasıroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Hemşehrilerimizin dertlerine çare olalım, İnsanlara umut olalım. Gelen talepleri akıl süzgecinden geçirelim ve adaletli olalım. Kendi insanımıza, kardeşlerimize ve evlatlarımıza daha fazla nasıl faydamız dokunabilir düşüncesi ile çalışmalıyız. Bu memleketin asli unsurları bizleriz. Biz memleketimizin sorunlarını ne kadar dert edinirsek memleketimiz o kadar güzelleşir. Biz bu memlekete ne kadar sahip çıkarsak o kadar güzelleşir, yaşanılır hale gelir.”
Batman Belediyesi’nin çalışmalarından övgüyle söz eden Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, “Alt yapıdan, üst yapıya, spora, park projelerinden ulaşıma,  taziye evlerinden kadınların iş sahibi olmasına, sosyal çalışmalardan diğer belediyecilik hizmetlerine kadar yapılan işler takdire şayandır” dedi

AK Parti Batman İl Başkanlığında gerçekleşen toplantıda partililer ile bir araya gelen Milletvekili Nasıroğlu, Batman Belediyesi’nin çalışmalarını değerlendirdi.

Hem borçları ödeyen hem de bütün hizmetleri karşılamaya çalışan Batman Belediyesi’nin çalışmalarının takdire şayan olduğunu belirten Nasıroğlu, belediyenin büyük işler başardığını ve bunun gurur verici olduğunu anlattı.

Nasıroğlu, “Çöpten çıkan metan gazından elektrik üretimi gerçekleştiren, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Batman Üniversitesi’nde okuyan 16 bin öğrencinin yemek ücretini karşılayan, şehrimizi kitaplarla buluşturmak suretiyle her sene yapılan kitap fuarlarıyla çocuklarımızın ufkunu açan, saygın yayınevlerini ve tanınmış yazarları Batmanlılar ile buluşturan, nice güzel sosyal ve kültürel işlere imza atan Batman Belediyesi’nin örnek yöneticilerini kutluyorum” diye konuştu.

NİMET DAL

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.