‘Mutluluğa kurşun sıkma!’

Kozluk Kaymakamlığı vatandaşlara duyuruda bulunarak, silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişilerin hapis cezasıyla cezalandırılacağını belirtti.

‘Mutluluğa kurşun sıkma!’
Yayınlama: 26.01.2024
15
A+
A-

Kozluk Kaymakamlığı resmi internet sitesinden yapılan duyuruda “Kültürümüzün bir parçası olan bayram, düğün, asker uğurlama, spor müsabakası gibi kutlama ve etkinlikler sırasında/sonrasında ateşli silahla havaya ateş açılması ve “maganda kurşunu” olarak da adlandırılan istenmeyen olaylar sonucu meydana gelen toplumda da tedirginliğe yol açan üzücü olayların önüne geçilmesi kamu düzeninin muhafazası açısından büyük önem arz etmektedir.

‘DÜĞÜNLERDE SİLAHLAR ATILMASIN, HAYATLAR SOLMASIN’

5237 sayılı Türk Ceza Kanununun “ Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulmaması” başlıklı 170 inci maddesinde yer alan “Kişilerin hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olacak biçimde ya da kişilerde korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda? (…) Silahla ateş eden veya patlayıcı madde kullanan kişi, altı aydan üç yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.” hükmü amirdir .Bu kapsamda; İlçe Emniyet Müdürlüğümüze ve İlçe Jandarma Komutanlığımıza bağlı ekiplerimiz tarafından huzur ve güven ortamının devamlılığının sağlanması amacıyla denetimlerimize kararlılıkla devam edilecektir. Unutmayalım ki; En mutlu gününüzde sizin sevinçleriniz bir başkasının üzüntüsü olmasın. Mutluluğunuza kurşun sıkmayın, düğünlerde silahlar atılmasın, hayatlar solmasın, silahtan çıkan ses kaybedilen bir nefes olmasın.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.