‘Kendimizi ülkemize, bölgemize ve Batman’a adadık’

Milliyetçi Hareket Partisi Batman İl Başkanı, İş İnsanı Muhammed Arif Çetin, İstanbul’da düzenlenen Türk Devletleri Teşkilatı Ticaret Forumu’na davetli konuşmacı olarak katıldı.

‘Kendimizi ülkemize, bölgemize ve Batman’a adadık’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 15.07.2024
33
A+
A-

İş ve Bürokrasi dünyasından seçkin bir davetli topluluğunun yer aldığı forumda konuşan Çetin, bu tarihi fırsatın çok iyi değerlendirilmesi gerektiğinin de altını çizdi. Konuşmasının ardından Anadolu Ajansı’na da kısa bir demeç veren Çetin’in performansı, dinleyicilerin dikkatlerinden kaçmadı.

ÇETİN TİCARET FORUMUNDA KONUŞTU

Çetin; “Genel Olarak baktığımız zaman Türk Devletleri ve Türk Dünyası ile Ekonomik iş birliğini güçlendirmeyi hedefleyen çok önemli bir fırsattır. 20 den fazla sektördeki firmalarımız ve iş insanlarımız ürünlerini ve hizmetleriyle beraber projelerine tanıtım olanakları sağlayacaktır. Tabi bununla beraber Yeni iş fırsatları da yaratacaktır. Türkiyemiz olarak Türk devletleri ile aynı geçmiş ve aynı din ve dil ile 300 milyon bir Türk dünyası büyük bir aileyiz. Bunu iyi değerlendirip, Ortak değerlerimiz ve kültürlerimiz altında birleşip Ticari hacmimizi yükselteceğiz. Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesindeki çok köklü ve çok yönlü firmalarımız 20 den fazla sektörde Ekonomiden ulaştırma ve gümrüğe, Enerjiden Tarıma, Eğitimden Sağlığa, Gençlik ve spordan Kültür ve Turizm e kadar bir çok alanda faaliyetler göstermektedirler. Firmalarımız bu bağlam da tüm bu saydığımız ve sayamadığımız bir çok sektörde uluslararası pazarda aracılık imkanı sağlayabilecektir. Bununla beraber istihdamı da koruyacaktır.

‘LANSMANIN BATMAN’DA YAPILACAĞININ MÜJDESİNİ VERDİ’

Türk Devletleri arasındaki işbirliğini teşvik amacı güden Programa, Batmanlı iş insanlarımız, bölgemizin iş insanları, muhtelif STK’lar ve kamu kurumlarının da dahil edileceğini belirten M. Arif Çetin: ‘’Kendimizi Ülkemize, bölgemize ve Batman’a adayan biri olarak, Batman ve bölge firmalarımızın Türk Devletleri ve Ortadoğu ülkeleri projelerinde ana kontratör olarak bulunmalarını, fon sağlayıcılarını da bölge yatırımları için bölgemize ve İlimiz Batman’a çekmeyi arzuluyoruz. Amaçladığımız bu ulvi maksatla da daha büyük, daha güçlü bir Türkiye için ayrışmadan, birleşerek ‘İyilik için Ticaret, Ekonomi, İstihdam ’ parolasıyla, tüm bölge ve özellikle Batman firmalarımızı TDT(Türk Devletleri Teşkilatı) TTF(Türk Ticaret Forumu)’ye davet ediyoruz.’’ diyerek, oluşumun muhteviyatını özetledi. Aynı zamanda Türk Devletleri Teşkilatı TTF Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı da olan Muhammed Arif Çetin, yaptığımız görüşmeler sonucunda lansmanın bu ay sonunda ilimiz Batman’da yapılacağının da müjdesini verdi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.