‘Halkın demokratik iradesi gasp edildi’

Van halkının iradesine yönelik Batman’da protesto edildi.

‘Halkın demokratik iradesi gasp edildi’
Yayınlama: 02.04.2024
41
A+
A-

Van halkının iradesine yönelik Batman’da protesto edildi. Batman Emek ve Demokrasi Platformu öncülüğünde gerçekleşen protesto açıklaması Yılmaz Güney Parkı’nda yapıldı. DEM Parti Batman Milletvekilli Zeynep Oduncu, Batman Belediyesi Eşbaşkanı Gülistan Sönük, TJA, Barış Anneleri Meclisi, DEM Parti, DBP İl Örgütleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜMBEL- SEN) Şube Başkanı Sedat Demirtaş kayyım atanmasının irade gaspı olduğun belirterek tepki gösterdi.

Demirtaş halkın yaşananlara tepkili olduğunu belirterek, “Siyasi iktidarın baskı ve zor uygulamalarına, bütün eşitsiz koşulara rağmen halkımızın Van’da ve diğer illerde bedeller pahasına ortaya koyduğu demokratik iradesini yok saymaya yönelik her türlü girişime karşı tüm ülke genelinde demokratik tepkimizi ortaya koyacağız, Van Büyükşehir Belediyesinde veya başka hiç belediyede talimatlı yargı veya bakanlık kararlarıyla bir kez daha halkın demokratik iradesinin gasp edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi. Açıklama oturma eylemi ile son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.