Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş ile Aksa Doğalgaz Müdürü Adnan Doğan arasında doğal gaz protokolü imzalanarak sürece resmen start verildi.
Törene, Vali Ekrem Canalp, Milletvekili Ferhat Nasıroğlu katıldı. Açılış konuşmalarının ardından konuşan Vali Ekrem Canalp, Türkiye’nin enerjide yıllardır yüzde 70’ler seviyesindeki dışa bağımlılığının bugün yüzde 50’nin altına gerilediğini belirtti. Bu düşüşte hidroelektrik ve nükleer enerji yatırımlarının büyük payı olduğunu vurguladı.
‘DOĞALGAZ TALEBİ EN ÇOK KADINLARDAN GELİYOR’
Türkiye’nin doğal gazı Rusya, Azerbaycan, İran ve Cezayir gibi ülkelerden temin ettiğini hatırlatan Vali Canalp, Ankara Tuz Gölü civarında inşa edilen tesisin tamamlandığında dünyanın en büyük doğal gaz depolama alanlarından biri olacağını söyledi. Batman’da doğal gaz talebinin özellikle kadınlardan geldiğini vurgulayan Canalp, “Doğal gazın yokluğu en çok kadınları etkiliyor, geldiğinde ise en büyük rahatlığı yine onlar yaşıyor” dedi. Konuşmaların ardından, Gercüş Kaymakamı Muhammed Öztaş ile Aksa Doğalgaz Şirket Müdürü Adnan Doğan arasında imza protokolü imzalandı.