Fatih İlkokulu Masa Tenisinde büyük başarı sergiliyor

Fatih İlkokulu Masa Tenisinde büyük başarı sergiliyor
Yayınlama: 29.05.2024
14
A+
A-

Batman Fatih İlkokulu Masa Tenisi branşına verdiği önemle ve aldığı başarılarıyla adından söz ettirmesini başarıyor.

Spora verdiği önem ile bilinen Fatih İlkokulu Müdürü Mehmet Ensar, Masa Tenisinin her çocuğun hayatında olması gerektiğini söyledi. Tecrübeli Masa Tenisi Antrenörleri Bayram Bezenmiş ile ilkokul 1. sınıftan itibaren eğitimlerin verilmeye başlandığını belirten Okul Müdürü Mehmet Ensar; “Okulumuzun bünyesinde Masa Tenisi Eğitim Merkezi açtık. Öğrencilerimiz ve velilerimizde büyük destek veriyorlar. Bizde imkânlarımızı zorlayarak Halk Eğitim Merkezimizin desteğiyle çocuklarımıza Masa Tenisi eğitimlerini vermeye devam ediyoruz. Okul olarak son yıllarda birçok başarıya imza attık. Çocuklarımızın eğitimlerinin yanı sıra sporla da dokunabildiysek ne mutlu bizlere” diye konuştu.

“MASA TENİSİNİN İNSANA KATKILARI BÜYÜKTÜR”

Fatih İlkokulu Masa Tenisi Eğitim merkezinin Antrenörü Bayram Bezenmiş ise bu branşın insana büyük katkılar sağladığını söyledi. Antrenör Bezenmiş; “Masa tenisi branşı, sadece insanlardaki kasları, eklemleri güçlendiren, kalori harcamaya yardımcı olan ve fiziksel zindelik sağlayan bir spor değildir. Zihinsel açıdan da hatırı sayılır katkıları var. Zihin açıklığını ve konsantrasyonu artıran masa tenisi, el-göz koordinasyonunu güçlendiriyor.” diye konuştu.

“5 YAŞINDA SPORA BAŞLANMALI”

‘Masa tenisinde başlama yaşı yoktur ama 5 yaşından itibaren çocukları masa tenisine başlatılmasını öneriyoruz.’ diyen Bezenmiş sözlerine şöyle devam etti; “Masa tenisi alanı daha dardır ve karşıdan topun gelmesi daha hızlı olduğu için hızlı hareket etmeye dayalıdır. Bu eğlenceli sporun doğasında hız, kontrol ve sistematik olma yatıyor. Masa tenisi topunun belli bir hızda ilerlemesini hesaplama, topa raketin hangi bölgesi ile vurulacağına karar verme, el-kol-bilek duruşunun ne şekilde olacağını topun geliş hızı ve yönüne göre belirleme gibi incelikleri var masa tenisinin. Tüm bunlar üzerine hızlı biçimde düşünme ve vücudu buna göre harekete geçirme mecburiyeti, oyuncunun hızlı karar verme yetisini ve reflekslerini güçlendiriyor.” Bezenmiş ayrıca kendilerine her zaman yardımcı olan Fatih İlkokulu Müdürü Mehmet Ensar’a, Batman Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Mehmet Şafi Özperk’e ve emeği geçenlere çocuklar adına teşekkür ederim.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.