Eş Başkanlar Kayyum yönetimini eleştirdi

Eş Başkanlar Kayyum yönetimini eleştirdi
Yayınlama: 22.08.2023
181
A+
A-

Batman Belediyesinin yaptığı imar planı değişikliği ile ilgili yerlerine kayyum atanan eş başkanlar basın toplantısı düzenleyerek konuya ilişkin eleştirilerini dile getirdi. Ramada Otel’de düzenlenen basın toplantısına HDP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Eş genel Başkan Yardımcısı ve Yeşil Sol Parti Batman Milletvekilli Mehmet Rüştü Tiryaki, Eş başkanlar Songül Korkmaz ile Mehmet Demir, HDP il eş başkanları Hüseyin Sarik, Hürriyet Kaytar, belediye meclis üyeleri ile DBP, Yeşil Sol Parti İl Örgütleri katıldı.

“ANAYASA AÇIK İHLAL EDİLMİŞTİR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Milletvekili Mehmet Rüştü Tiryaki Belediyelere kayyum atanmasıyla halkın seçme ve seçilme hakkının elinden alındığını belirterek, “Arkadaşlar kayyum rejimiyle ilgili olarak çok şey söyledik aslında. Sizinle çok şey paylaştık. Anayasanın açıkça ihlal edilmesi anlamına geliyor. Kayyum görevlendirilen belediyelerde Sadece belediye başkanları görevden uzaklaştırılmadı. Eylemli olarak yasama ortamı organı olan belediye meclisi üyeleri de fiilen görevden uzaklaştı. Yani kayyum görevlendirilmiş hiçbir belediye yoktur ki  Belediye meclisi görevine devam etmiş olsun. Bunu niye söylüyoruz? Özellikle bunun altını çizmekte yarar var.”dedi.

İMAR DEĞİŞİKLİĞİ VE SON ATAMALAR GÜNDEMDEYDİ

Görevden uzaklaştırılan Batman Belediye Eş Başkanı Mehmet Demir, kayyum yönetimi ve yeni imar çalışmalarını eleştirirken son dönemde yapılan atamalarıda eleştirdi.  Edirne’den Batman’a görevlendirilen Kayyum yardımcısı kararını da sert bir dille eleştiren Demir Batman Belediyesinin iyi yönetilmediğini dile getirdi. Demir konuşmasında “ “Yapılan imar planı içme kullanma suyu havzası yönetmeliğine aykırı kanun dışı olmasının yanında net olarak bu kente nerden su getirileceği kafalarında net bir planlamaları olmadığı söyledikleri muhtelif kaynaklardan anlaşılmaktadır. Söz konusu kaynakların maliyet analiz raporları yapılmamıştır.

Havzayı imara açmalarına rağmen ne kadar sürede bu kaynaklardan su getirileceği belirtilmemiştir. İmar planlarının gelişme alanlarındaki yapılaşmamış kısımların iptaline yönelik revizyon yapılır. İçme ve kullanma suyu havzası koruma planı hazırlanıncaya kadar bu planlar kapsamında yoğunluk arttırıcı veya kirlilik arttırıcı kullanım değişikliğine yönelik imar değişikliği yapılamaz.” dedi.

“ULAŞIM BAĞLANTILARI YETERSİZ VE HATALI”

Belediye’nin daha birçok alanda imar değişikliğine gittiğine dikkat çeken Demir, “söz konusu imar planının bilimsel, nesnel teknik gerekçelere dayanmadığı, uygun kurum görüşlerini barındırmadığı, arazi kullanım kararlarının eşitlikçi bakış açısından ve dengeli dağılımından yoksun olduğu, sürdürülebilir sağlıklı bir çevreyi yaratamayacağı, yeraltı ve yerüstü su kaynaklarını kirleteceği, ulaşım bağlantılarının yetersiz ve hatalı olduğu tespit edilmiştir.” diye konuştu. Toplantı soru cevap şeklinde devam etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.