‘Zilletin ihanetini, izzetin direnişiyle ezdik’

‘Zilletin ihanetini, izzetin direnişiyle ezdik’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 15.07.2024
8
A+
A-

Eğitim-Bir-Sen Batman Şube Başkanı Şehmuz Önlü, 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nün 8. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Önlü, mesajında 15 Temmuz’u, büyük bir darbe ve işgal girişimine karşı milletin seferber olduğu, sokakların, caddelerin ve meydanların direniş cephesine dönüştüğü muazzam bir destan olarak nitelendirdi.

Şehmuz Önlü, 15 Temmuz’un, emperyalistlerin asırlık hesap ve planlarının altüst edildiği ve Türkiye’nin mücadele tarihinin yeniden yazıldığı bir dönüm noktası olduğunu vurguladı. Bu dönemde, vatan için canını ortaya koyanlarla vatana ihanet edenler arasında amansız bir mücadele yaşandığını belirtti.

‘TÜRKİYE’NİN MÜCADELE TARİHİ YENİDEN YAZILDI’

Önlü, direnişin Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nden Boğaziçi Köprüsü’ne, Genelkurmay Kavşağı’ndan Saraçhane’ye, Ankara Emniyeti’nden Vatan Caddesi’ne ve Gölbaşı Özel Harekât’tan Marmaris’e kadar yurt genelinde saatlerce ve günlerce devam ettiğini ifade etti. Uçaklara, helikopterlere, tanklara ve teçhizatlı cuntaya karşı genç, yaşlı, kadın ve erkek milyonlarca kişinin kalpleri ve imanlarıyla meydanlara akın ettiğini söyledi.

İHANETE ‘DUR’ DENİLDİ

Önlü, bu mücadelede vatan için canını ortaya koyanların ihanete dur diyerek hainleri cezalandırdığını ve Eğitim-Bir-Sen ile Memur-Sen’in, vatan ve millî değerler söz konusu olduğunda asla başka hesapların içinde olamayacağını bir kez daha gösterdiğini dile getirdi. O karanlık gecede tereddüt etmeden meydanlara çıktıklarını ve direniş grupları oluşturarak tankların önünde set, silahların namlularına hedef olduklarını belirtti.

‘ASLA UNUTMAYACAĞIZ’

251 şehit ve 2 bini aşkın gazi verdiklerini hatırlatan Önlü, şehitlere Allah’tan rahmet, gazilere uzun ve sağlıklı ömürler diledi. Ayrıca, dinî ve manevi değerleri istismar eden alçakları asla unutmayacaklarını ve muhtemel yeni biçim ve tezgâhlarına karşı hep teyakkuzda olacaklarını ifade etti. Son olarak, milletin 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nü tebrik eden Önlü, 15 Temmuz Direniş Destanı’nı selamladıklarını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.