Dünya Hastanesinden Kapsül Endoskopi yöntemi

Dünya Hastanesinden Kapsül Endoskopi yöntemi
Reklam Bloğu
Yayınlama: 17.08.2023
52
A+
A-

Dünya Hastanesi’nde uygulanan Kapsül Endoskopi yöntemi, sebebi bulunamayan demir eksikliği olan hastaya umut oldu.Kapsül Endoskopi yöntemi özellikle ince barsaklara yönelik yutulabilir kamera ile yapılan, sebebi bulunmayan demir eksikliği anemisi ve sindirim sistemi kanamalarının nedenini bulmaya yarayan bir tetkik. Gastroenterohepatoloji bölümünden Uzm. Dr. Bayram

Yeşil’in uyguladığı Kapsül Endoskopi yöntemi için hastaneye yatış veya anesteziye ihtiyaç duyulmuyor. Ayrıca hastalar ağrı hissetmiyor.

Karın ağrısı şikayeti ile Sason’dan Dünya Hastanesi’ne gelen 43 yaşındaki Medeni Ebinç’e yapılan tetkikler sonucu demir eksikliği anemisi teşhisi konuldu. Bunun üzerine hastaya Kapsül Endoskopi yöntemi uygulandı. Ağrısız şekilde işlemi gerçekleşen Medeni Ebinç’in hastalığının nedeni bulundu ve tedavisine başlandı. Hasta mutluluğunu şu sözler ile ifade etti; “İlaç yutar gibi kapsülü yuttum. Hiçbir ağrım sızım olmadı çok konforluydu herkese bu zahmetsiz yöntemi tavsiye ederim. Bu yöntemi uygulamaya imkan sağladığı için Özel Batman Dünya Hastanesi yönetimi ve doktorum Uzm. Dr. Bayram ŞYeşil’e teşekkürlerimi sunuyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.