Dr. Canpolat ‘Her yıl Dünya genelinde 700.000’den fazla kişi intihar ediyor’

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü kapsamında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Dr. Canpolat ‘Her yıl Dünya genelinde 700.000’den fazla kişi intihar ediyor’
Reklam Bloğu
Yayınlama: 11.09.2024
8
A+
A-

Batman İl Sağlık Müdürlüğü, 10 Eylül Dünya İntiharı Önleme Günü kapsamında vatandaşları bilgilendirmek amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek. İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Semih Canpolat, her yıl dünya genelinde 700.000’den fazla kişinin intihar nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, bunun ciddi bir halk sağlığı sorunu olduğunu vurguladı.

‘İNTİHARLAR, CİDDİ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR’

2024-2026 yılları arasında Dünya İntiharı Önleme Günü’nün teması olan “İntiharla İlgili Anlatıyı Değiştirmek” ve harekete geçme çağrısı “Konuşmaya Başlayın” mesajı ile toplumda damgalamayı azaltarak, intiharları önleme konusundaki açık diyalogların teşvik edilmesi hedefleniyor. Canpolat, bu tema ile intiharla ilgili önyargıların yıkılması ve daha destekleyici bir toplum oluşturulmasının amaçlandığını ifade etti. Batman İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Haftası boyunca kurulan sağlık stantlarında, broşürler ve afişler ile vatandaşları bilinçlendirme çalışmalarına devam edecek. Özellikle 10 Eylül günü ve tüm Eylül ayı boyunca intiharın önlenmesi konusunda farkındalık yaratmak için çalışmalar yapılacak. Canpolat, intiharla ilgili farkındalığın artmasının yanı sıra, ruh sağlığı hizmetlerine erişimin artırılması ve bu konuda destekleyici politikaların hayata geçirilmesi gerektiğine de dikkat çekti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.