DÖVME NEYİN NESİDİR..

Yayınlama: 08.10.2023
15
A+
A-

Bazı gençlerde vücutlarına dövme yaptırdığını görüyoruz., kollarına, boğazına sırtlarına çeşit çeşit desenlerle, renklerle değişik şekillerle dövme yaptıklarını gözlemliyorum.  Bu dövme işi de neyin nesidir. Nereden çıktı, niye dövme yapılıyor. Amaç ve hedefi nedir.  Bu Allah’ın haram kıldığı dövme büyük günahtır.

Her şey Avrupa’dan ithal edilerek, Avrupa’nın örf ve adetlerini  bu necip ve Müslüman millete. aşılanıyor. Yüce Allah temiz bir bünye ve vücut vermiş  İnsan harika bir varlıktır. Dış ve iç görünüşüyle. Bunu boya ile dövme ile bozmak çirkindir , Haramdır. Allah’ın boyasını sun-i boyalarla dövmelerle bozmak çirkin ve günahtır..

Küçük yaşta dövmeyi yapanlar pişman olmuşlar, pişmanlık duymuşlardır . Ama son pişmanlık fayda vermez. Pişmanlık duymadan bunu gençlere anlatmalı. Anne -baba olarak,  öğretmen olarak anlatmak lazım.

Geçenlerde biri ile karşılaştım baktım kolunda timsah şeklini yapmış. kulağın dibinden boğazına kadar yılan şeklini yapmış, biri sevdiği spor takımın iki baş harfini dövmesi yapmıştı. Bu yaz Edirne’de gördüm dövme dükkanı açmışlar.  biri erke oğlan diğeri  kız, ortaklaşa dükkan açmışlar dövme işi yapıyorlardı. erkek gençlere erkek dövme yapıyordu. Kız da kızlara dövmeyi yapıyordu.

Yirmi beş metre yürüyerek  ilerledim bu sefer  dövme işini seyyar satıcılar gibi seyyar  dövme işi yapıyorlardı. Orada üzüldüm , biraz orada durdum düşündüm. Bu memleket ne hale geldi bunu da mı görecektik demeye başladım kendi kendime. bir ticaret haline gelmişti bu iş.,insan vücudu üzerine ticaret yapıyor bu iş bir sektör halini almıştı.

Her şey gençler üzerinde oyunlar oynanıyor.esrar, eroin, bonzain gibi kötü alışkanlıklar, madde bağımlılığı  insan hayatını tehlikeye atan, hayatlarını sönen  hep gençlerdir. Bir nesil yok ediliyor sinsice. Temiz gençleri  yeni nesil ne yazık maneviyattan mahrum bırakılıyor .Ne yazık ki gençler bu tuzaklara düşüyorlar,  gençler .  uyuşturucu madde bağımlılığı , terör gibi olaylar ne yazık ki gençlere  bulaşıyor. Bugün ceza evleri bu tür kötü alışkanlıklar yüzünden doludur. Yazık ve günahtır.

Uyuşturucu baronları kazanıyorlar. Savaşlar silah tüccarların  işine yaradığı gibi, uyuşturucu ticaretini yapanlar gençlerin kanı üzerinde para kazanıyorlar.  gençlerin bunu bilmeleri, bu işin farkında olmaları gerekir.

Dövme ve uyuşturucu bağımlılığı insanın  yaratılış gayesini unutturur. Bu büyük bir bela ve bir musibettir.  mutluluk dolu gençliğinizi  perişan eden, aileleri yıkan ailelerin dağılmasına  sebep olan bir pisliktir. Bu Manevi bir pisliktir. Aman gençler onlardan uzak durun. Sizler gençliğinizin baharındasınız baharınızı kışa çevirmeyin.

Meşru dairede gençliğinizi yaşayın. Çünkü helal dairesi keyfe kafidir. gençliğinizi zehirlemeyin. Hayatınızı iman, İslam , Kuran ve Manevi değerlerle süsleyin…Sizi dünya ve ahrette mutlu edecek İslam’dır.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.